BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan iftar çadırında

Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, AK Parti'ye yönelik karalama kampanyalarına sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'deki ekonomik kalkınma bu şekilde ilerlerken, yerel yönetimlerdeki zihniyet değişiminin Türkiye'yi çok daha farklı bir yere götürmekte olduğunu'' belirterek, ''Ayağınıza taşlar bağlandığı zaman nasıl koşabilirsiniz bellidir. Bunları aşmanın gayreti içerisinde, tüm bunlara rağmen 6 sene önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var. 15 yıl önce nasıl bir Ankara vardı, şimdi nasıl bir Ankara var. Bunları hep birlikte aklı selimle düşündüğümüzde görmek mümkün'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Altın Park ANFA Fuar alanında düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, yemek sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve imkanların hedeflenen noktaya ulaşmak için seferber edildiğini söyledi.

Yere sağlam bastıklarını, dayanışma ve birlik, beraberlik içerisinde hedeflere doğru yürüdüklerini ifade eden Erdoğan, Başkent Ankara'nın her geçen gün daha çağdaş, daha huzurlu ve kalkınmış bir şehir haline geldiğini hep birlikte gördüklerini anlattı.

Erdoğan, var olan eksikliklerin de nedenini araştırarak çözümünü bulma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Yapılmak istenenlere bir çok yerden engeller çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, ''Ayağınıza taşlar bağlandığı zaman nasıl koşabilirsiniz bellidir. Bunları aşmanın gayreti içerisinde, tüm bunlara rağmen 6 sene önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var. 15 yıl önce nasıl bir Ankara vardı, şimdi nasıl bir Ankara var. Bunları hep birlikte aklı selimle düşündüğümüzde görmek mümkün'' dedi.

AK Parti iktidarıyla her şeyin çok hızlı bir değişim sürecine girdiğini, bunu değişik zamanlarda görüşme yaptıkları yabancı ülke liderlerinin de dile getirdiğini, ''ben 6 yıl önce gelmiştim, farklı bir Türkiye vardı, ama bugün daha farklı bir Türkiye var'' değerlendirmesinde bulunduklarını söyleyen Erdoğan, Esenboğa Havalimanı ve şehrin girişindeki değişimin Türkiye'deki değişimi gösteren başlıca örneklerden biri olduğunu kaydetti.

''Bu işi biz biliyoruz. Biz başardık, başarmaya da devam ediyoruz'' diyen Erdoğan, su, yol ve metro konularında AK Partili belediyelerin örnek çalışmalar yaptığını anlattı.

Belediye başkanlığı döneminde su meselesi yaşadığını, şimdi aynı durumu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yaşadığını ifade eden Erdoğan, su konusunda durmadan karalama kampanyası yapıldığını, tartışmaları hassasiyetle izlediklerini söyledi.


-''YAPAMAYINCA FATURAYI MERKEZİ YÖNETİME KESİYORLAR''-


Başbakan Erdoğan, ''karalama kampanyalarının hiç birinin iftirayı atanlara bir şey kazandırmayacağını'' belirterek, şöyle konuştu:

''Çünkü, top direkten dönüyor. Neden? Çünkü, söyledikleri şey doğru değil de ondan. Bu iftirayı atan zihniyetin kendi yönetiminde örnek göstereceği bir tane Büyükşehir Belediyesi yok. İzmir'de yaşanan susuzluğun faturasını bize kesiyorlar. Sen faturayı niye bize kesiyorsun? Şu anda elindeki su kaynaklarını değerlendirebiliyor musun? Acaba kaçağı önleyebiliyor musun? İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir tane barajı ben bitirdim diyebiliyor musun? DSİ baraj yapacak, sana verecek, sen de hava atacaksın. Ama buna rağmen biz Büyükşehir Belediyesi filanca partilidir diye asla bir engelleme yapmadık. Beydağı Barajı şu anda su tutmaya başladı. Sulama kanallarının ihalesi yapılıyor. 15 yılı aşkın devam eden Beydağı Baraj'ını biz geldik şu anda su tutma noktasına getirdik.

Ulaşımında bile raylı sistemde durmuşlardı ve biz, Ulaştırma Bakanımıza talimat vererek, raylı sistemi Ulaştırma Bakanlığımızla beraber yürütüyor. Ama Ankara'da metroyu Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Bakanlığıyla beraber yürütmüyor. İstanbul'da metroyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Bakanlığıyla yürütmüyor. Cumhuriyet Halk Partililere ben bunu özellikle duyurmak istiyorum. Belgeler, bilgiler ortada. Yapamayınca faturayı merkezi yönetime kesmeye çalışıyorsun. Halk bunları yutmuyor. Yutmadığı için de kamuoyu araştırmalarında AK Parti aynı gücünü koruyarak, daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürüyor.''

Erdoğan, ayrım yapmadan vatandaşlara hizmet götürmenin öncelikli meseleleri olduğunu ifade ederek, yerel yönetimlerin ve merkezi yönetimin çalışmalarının hızla sürdüğünü anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüme büyük önem verdiğini söyleyen Erdoğan, Ankara'nın etrafındaki gecekonduların yıkıldığını, bazı bölgelerdeki yıkımların ise ''bir müracaat, 2-3 gazete haberinin ardından'' durdurulduğunu kaydetti.


-''2009 YEREL SEÇİMLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM''-


Yıkılan gecekondu sahiplerine yer verdiklerini ancak bu yerlerin beğenilmediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Niye? Çünkü, yıkılan kondusunun yerine 2-3 tane daire istiyor. Bu ülkede eşinin kolundaki bileziği satarak, memleketindeki davarını, varını yoğunu satarak, gelip burada borçlanarak daire alanların hakkını bu ülkede kime vereceğiz? Bütün bunların hepsini hassasiyetle değerlendirmemiz lazım. Hakkı sahibine teslim edeceğiz, ama şehirlerimizi de görüntü kirliliği içerisinde plansız, projesiz bir hale getirmeyeceğiz. Ankara'nın bu noktadaki güzelliği bizim mefahirimizdir. Ankara ne kadar güzelleşirse, yerel mimarisine ne kadar çabuk kavuşursa Ankara o kadar daha dünyada farklı bir şekilde anılacaktır. Bir ülkeden bir başka ülkeye gittiğiniz zaman orada gördüğünüz mimari, döndüğünüz zaman kendi ülkenizde anlatacağınız en güzel eserdir. Medeniyet yolundaki yürüyüşümüzün akamete uğramadan devam etmesi Ankara'daki iradenin de bu noktada sağlamlığına bağlıdır. Bunu milletçe hep beraber yapmamız lazım. Devlet millet elele beraber götürmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2009 Mart yerel seçimlerini çok önemsiyorum. İnşallah Türkiye'deki ekonomik kalkınmamız bu şekilde ilerlerken, yerel yönetimlerdeki zihniyet değişiminin güçlü dönüşümü Türkiye'yi çok daha farklı bir yere götürüyor. Artık milletimiz, gençliğimiz geleceği ile iftihar eder bir noktaya geliyor. Ben sosyal dokumuzun kültürel temellerinde Ankara'nın özel bir yerinin olduğuna inanıyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Buna inanıyorum.

Ankara'nın tarihi mirasında Hacı Bayram Veli gibi şahsiyetlerin önemli bir yeri vardır. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş, Hacı Bayram ve niceleri bunun tohumlarını atmışlar. Anadolu'nun gönül mirasının önemli parçaları olarak burada eserlerini bırakmışlar. Böylesine evrensel bir kültüre, mirasa ve zenginliğe sahip olduğumuz için de ne kadar sevinsek azdır.''

Erdoğan, sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaşılması temennisinde bulundu.

Melih Gökçek de Ankara Büyükşehir Belediyesinin devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan yemeğin düzenlendiği salona girerken İlhan Candaroğlu isimli özürlü bir çocuğa 100 YTL harçlık verdi ve bir süre sohbet etti.

İftar yemeğine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara milletvekilleri, partililer, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.