BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan hangi iddia için "koskoca bir yalan" dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki FETÖ iddianamesinde yer alan "cemaate ait hastanede ameliyat olacak iken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın son andaki uyarısıyla öldürülmekten kurtulduğu" iddiaları için "koca bir yalan" dedi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çin’deki G20 zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, İzmir'de işadamlarına yönelik FETÖ iddianamesinde yer alan "FETÖ ameliyatta Erdoğan'ı öldürecekti, Hakan Fidan son anda gelip oyunu bozdu" iddiasını yalanladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevlerine devam edeceklerinin sinyalini veren Erdoğan, “MİT olsun, Genelkurmay olsun, devlet yönetiminde insan kolay yetişmiyor" dedi ve ekledi: "Süreci bu şekilde devam ettirmemizin gereğine inanıyorum."

"BİR ŞEY ATAYIM NASIL OLSA TUTAR" DİYENLER VAR

FETÖ ile ilgili ihraçlar ve gözaltılarda bu yapıyla ilgisi olmayan insanlara da dokunulduğu hatırlatılan Erdoğan, “At izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var" dedi.

İDDİANAME: FİDAN SON ANDA KOŞUP KURTARDI

İzmir’deki FETÖ soruşturmasını yürüten savcılardan Zafer Dur'un hazırladığı iddianamedeki "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlandığı zaman cemaate ait bir hastaneye yatırıldığını duyan Hakan Fidan, hızlı bir şekilde hastaneye yetişip ameliyata mani olmuş ve cemaatin/paralel yapının yapmak istediği tehlikeli sonuca engel olmuştur" bölümü hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 

ERDOĞAN: KOSKOCA BİR YALAN, HİÇ ALAKASI YOK

“Bu da koskoca bir yalan işte. Hiç alakası yok. Ben zaten, ‘Devlet hastanesinde ameliyat olurum’ demiştim. Nitekim o ameliyatımı da Pendik Devlet Hastanesi’nde oldum. Bahsettiğiniz iddianameyi duymadım.”