BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
POLİTİKA

Erdoğan: "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuştu. Erdoğan, Golan Tepeleri'ne ilişkin skandal açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'a sert sevap verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Golan Tepesi açıklamasına Erdoğan'dan sert cevap geldi. Trump, İsrail'in işgali altın olan Golan Tepeleri için "ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan bu skandal ifadeye şöyle cevap verdi: 
Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizler için vazgeçilmezdir. Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz. Bu hassas süreçte doğrudan bizi ilgilendiren hususlarda daha aktif olmamız gerekiyor. 

Bir hakikatin altını çizmekte fayda görüyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı, üye sayısı bakımından BM'den sonra en büyüktür. İsrail yönetiminin aralıksız tacizlerine maruz kalan Kudüs'ün hakkını korumak teşkilatın birinci vazifesidir.

Sitene Ekle