BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Erdoğan gerçekten korkulacak bir lider

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyu sürecin sonunun nereye varacağını merak ediyor

Abone ol

İktidar partisine yakın isimlerden Star gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu,"Erdoğan gerçekten korkulacak" bir lider diyor. Başbakan'ın tahmin edilemeyecek bir isim olduğunu yazan Karaalioğlu'na göre, çözüm sürecinden dönmek artık imkansız.

Hiç kimze Başbakan Erdoğan'ın seçim arefesinde Kürt sorunan ilişkin bu denli "cesur" çıkış beklemiyordu. Bu şaşkınlık hükümete yakınlığıyla bilinen Star si Genel Yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yazısına yansıdı.

CUMARTESİ'DEN SONRA İMKANSIZ

Cumartesiyi eşitlik ve kardeşlik duygusununun en yakın olduğu gün olarak niteleyen Karaalioğlu, Cuma gününe kadar çözüm sürecinden geri dönmek zor ise, Cumartesi'den sonra imkansız olduğunu dile getiriyor. Yazar, ilklerin yaşandığı Diyarbakır'ı anlattığı yazısında, sözü Erdoğan'a getirip onun cesaretini alkışlıyor.

KENDİSİNİ TARİH ÖNÜNDE BAĞLIYOR

(...)Bu tablonun mimarı Başbakan Erdoğan'dır ve gerçekten "korkulacak bir lider" olduğunu göstermiştir. Erdoğan'dan korkulur... Böylesine kritik bir dönemde, çözüm için beklenen adımların ağırdan alındığı sırada, muhaliflerinin hala eski korkular üzerinden konuşmak için pusuda beklediği anda, Kürt siyasetinin biraz daha ayrışma umduğu bir takvimde, art arda üç seçimin başlangıç noktasında bir ezberi daha bozdu.
Dedikleri kadar var. Böyle bir liderden korkulur gerçekten.
Demokrasi ve barış yaklaştıkça, "Olmasın" diye duaya çıkanların karşısında en beklenmedik anda "Hayır, olacak" dedi.
Başbakan'm böyle kritik anlardaki öngörülemezliği Türkiye'yi demokratikleştiriyor, Kürtleri özgürleştiriyor, Türkleri de rahatlatıyor.
Kuzey Irak'ı Kürdistan diye anons ediyor, aynı zamanda Diyarbakır, Ergani ve Bismil meydanlarında bayrak sallandırıyor. Korkudan, nefretten ve "öteki"lerden arındırdığı Cumhuriyet'e Kürtleri de gönül rahatlığıyla davet ediyor.
Erdoğan sadece tarih sahnesinde benzersiz bir gösteriye imza atmıyor aynı zamanda kendisini de tarih önünde bağlıyor. Herkesi elini taşın altına sokmaya çağırırken kendisi de çoktan o taşın altına elini koymuş bulunuyor.

KÖPRÜNÜN YIKILMASI LAZIM

Yeni Türkiye önünde kalan eski Türkiye arasında köprü vazifesi gören Kürt meselesi olduğunu savunan yazar, yazısını böyle tamamlıyor

(...)Geri dönüşün imkansızlaşması için o köprünün yıkılması lazım. O köprüden eski vesayet yıllarına dönmek isteyenlerin umudunu kurmak için de çözüme ulaşmak lazım.
Cumartesi günü Diyarbakır'da o köprünün yıkılması, bu kanlı sorunun üstesinden gelinmesi için gözyaşlanna bulanan apaçık bir irade beyanı vardı. Barıştan başka derdi olan kim böyle gözyaşı döker?"

atalay.jpg

şivan.jpg