BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  DÜNYA

Erdoğan: Düğmeye dışarıdan basıldı

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “İki haftadır hem Türkiye’de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim’deki görüntüler göst...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “İki haftadır hem Türkiye’de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim’deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor bu düğmeye. Düğmeye basış dışardan” dedi.
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “İki haftadır hem Türkiye’de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim’deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor bu düğmeye. Düğmeye basış dışardan” ifadelerini kullandı.
Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararı tanımadıklarını yineleyen Erdoğan, “Almanya akıl veriyor, o kararı kendine sakla. 8 vatandaşım Almanya’da katledildi, sen önce onların failleri bul, öyle karşıma çık. Öte yandan Wall Street olayları. Neden bunlar yazılıp çizilmiyor? Kalkıp Türkiye’ye itidal tavsiye ediyorlar” dedi.
Medyanın tutumuna da tepki gösteren Erdoğan, “Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bunlar iyot gibi su yüzüne çıktılar. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan operasyonlar yapabilir. Ama benim ülkemde sökmez" diye konuştu.
Başbakan, ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun mezhep ayrımcılığı yaptığını savundu.
(İHA)