BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHP'ye yine sert çıktı!

Erdoğan ihracatın yıldızları ödülü töreninde konuştu...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, TİM'in düzenlediği ödül töreninde yaptığı konuşmada yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan yeni anayasa sürecinde ana muhalefet partisine "CHP Genel Başkanı yavaş yavaş mızıkçılığın sinyallerini veriyor. Başta yargı konusu olmak üzere 27 nisan dönemine özlemin yavaştan esmeye başladığını görüyoruz. Madem sen silahla parlemontaya gelecektin dağı neden bıraktın?" sözleri ile sert çıktı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

2023 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

9 yılda 4 kat artış sağladık. Önümüzde 2023 için 11 yıl daha var. Bu sürede 4 kat daha artış sağlamak istiyoruz. 11 sene boyunca aynı istikrarla devam edersek 2 milyon doları çok rahat aşarız. Önemli olan öz güven sahibi olmak. Türkiye nerelerden nerelere geldi.

Burada temkini elden bırakmak gibi bir lüksümüz yok. Biz enflasyonu yüzde 30'dan devraldık. 3 haneli oranlardan tek haneli oranlara indirmek zordur. İhracatı 9 yılda 3 kat arttırdık. Bu noktadan sonra rekabet daha da artıyor. Geleneksel yöntemler yeterli olmuyor. Yeni yöntemler bulmamız gerekiyor.

ÖNCELİK İŞ ADAMLARININ

Gurur duyduğumuz bir girişimci iş adamlarımız var. Hangi ülkeye gitsem Türkiye'de bir iş adamı görüyorum. Bu heyecanı hiç kaybetmeyeceğiz. Biz aktif, barışcı dış politikamızla sizin için yolları temizlemeye devam edeceğiz.

Biz devlet başkanları ile vizeleri konuşurken ilk gündeminize gelen iş adamlarımızın vize konusunu imzalayalım. Burada öncelik iş adamlarımızda akademisyenlerimizde ve sporcularımızdadır. Bu olayı da çözüyoruz. İnşallah siz de gururumuz olmaya devam edeceksiniz.

Önümüzde zor bir süreç var. İş adamlarının tek başına çabaları başarı için yeterli olmuyor. bürokrasinin iş adamlarının hızını uygun olması gerekiyor. Yasamanın yargının iş adamları ile birlikte 2023 vizyonuna uygun bir ruha bürünmesi gerekiyor.

ÇETELERİ, CUNTALARI BİTİRDİK

AB'den demokrasiye her alanda reformlar gerçekleştirtir. Ekonomi için sanayici , tüccar için istikrar ve güven ortamını yeniden inşa ettik. Çetelerle, cuntalarla mücadele ettik.

Demokrasinin kesintiye uğradığı her dönemin ardından çok ağır krizler geldi. Enflasyon yükseldi, faizler fırladı. Bunun faturası bize çıkarıldı. Bu dönemde köşeyi dönenlerde oldu. Kendilerinin dışındakileri görmek istemediler, birileri ceplerini doldururken millet fatura ödemek zorunda kaldı.

Böyle bir Türkiye asla düşünemiyoruz. İstikrar ve güven iki sır kelime. İstikrar varsa uluslararası sermaye gelir. Para bir cıva gibidir uygun bulduğu zemine akar. Bizimde iş adamlarımız bu nu temin etmiş durumda. 9 buçuk yıl boyunca önemli reformlar yaptık. Türkiye büyüdükçe teşvikeler büyüyor. Önceki teşvik uygulamasından çok başarılı sonuçlar elde ettik.

BU ANAYASA İLE 2023'E GİDİLMEZ

TBMM'yi çok yoğun bir şekilde çalıştırıyor, bütün engellemelere, yavaşlatmalara, tahriklere rağmen ihtiyaç duyulan yasaları kararlılıkla çıkarıyoruz.

Yargı noktasında aynı şekilde çok köklü reformlar gerçekleştirdik. Yargıyı bağımlılıktan kurtarıp, bağımsız tarafsız bir noktaya taşıdık. Ancak anayasa konusunda Türkiye'nin hala ciddi sorunu var. Bu sorunları milletçe hepimiz biliyoruz. 2023 hedeflerine bu mevcut anayasayla birlikte yürünemez. Böyle bir anayasa, Türkiye'nin vizyonuyla, hedefleriyle maalesef aynı yöne bakmıyor.

Yeni bir anayasa için 12 Haziran seçimleri akşamında çalışmaları başlattık. Şuanda son derece kapsamlı, kapsayıcı ilgili tüm tarafların katılımıyla demokratik, sivil, özgürlükçü bir anayasa için çalışmalar kararlılıkla, heyecanla devam ediyor. Biz milletimize söz verdik, dolayısıyla masadan kalkan taraf biz olmayacağız. Ama biz, bize de, millete de bir dayatma yapılmasına asla göz yummayız.

CHP MIZIKÇILIĞA BAŞLADI

Anamuhalefet partisinin bazı şartlar öne sürerek yavaş yavaş bir mızıkcılığın sinyallerini vermeye başladığını dile getiren Erdoğan, "Silahlada olsa bunları engelleriz, şunu yaparız, bunu yaparız" dendiğini aktararak "Madem silahla Ankara'ya gelecektin dağı niye bıraktın, orada kalsaydın." eleştirisinde bulundu.

1961, 1982 değil 2023 anayasası yapmak istediklerini belirten Erdoğan, bunu başarmak için azami gayret göstereceklerini ifade etti. Çalışmalarını Türkiye'yi kucaklaya bir heyecan haline getireceklerini belirten Erdoğan, yurt dışı gezilerini hatırlatarak "Her taraf bize, size bakıyor. Ulusaldan uluslararasına çıkıyoruz. Çıta artık yükseliyor" şeklinde konuştu.