BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan çağrı yaptı! CHP harekete geçti flaş gelişme

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresi ve akrabalarının yurtdışındaki bir şirkete para hareketi iddiasının araştırılması için TBMM'ye önerge verdiklerini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün grup toplantısında Erdoğan'ın yakın akrabaları ve çevresinden bazı kişilerin Man Adası devletinde kurdukları bir şirkete büyük miktarlarda para aktardığını belirtirken, Erdoğan'ın avukatı Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgelerin sahte olduğunu söylemişti.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da bugün düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin sahte olmadığını, ellerinde ıslak imzalı dekontlar bulunduğunu belirterek, "Madem sahte diyorlar, hodri meydan, TBMM'de bir araştırma komisyonu kuralım bu belgeler araştırılsın, her şey ortaya çıksın" diye konuştu.

TBMM'YE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

Tezcan'ın açıklamasının hemen ardından da CHP'li Özel, belgelerin araştırılması amacıyla TBMM'ye önerge verdiklerini bildirdi.

Özel, "CHP olarak Erdoğan'ın çocukları, dünürü, eniştesi, kardeşi, eski özel kalem müdürü ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması için araştırma önergesi verdik" dedi.

İŞTE ÖNERGENİN GEREKÇESİ

Araştırma önergesinin gerekçesinde ise şöyle denildi: "Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurtiçi ve yurtdışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak Komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir."