BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  EKONOMİ

Çiftlik Bank'tan soruşturma iddiasını yalanladı

Çiftlik Bank hakkında soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialar yalanlandı. Şirket, iddia edildiği gibi haklarında bir soruşturma başlatılmadığını, iddialarla ilgili yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.

Abone ol

Çiftlik Bank'tan soruşturma iddialarına cevap geldi. Bazı medya organlarında şirketlerine yönelik kendilerinden bilgi talep edilmeden asılsız haberler yayınlandığını açıklayan şirket, Türkiye'de şirketleriyle ilgili herhangi bir soruşturma bulunmadığı, iddiaları ortaya atanlarla ilgili yasal yollara başvurulacağını duyurdu.

Çiftlik Bank'tan yapılan açıklamada son günlerde bazı medya organlarında şirketleriyle ilgili asılsız iddialar ortaya atıldığı ve bunlarla ilgili hukuki süreç başlatıldığı belirtildi. Şirket hakkında SPK'nın inceleme başlatıldığını; ancak yayıncı kuruluşun aynı haber içerisinde kendini yalanladığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Çıkan haberler nedeni ile Firmamız tarafından gerekli mercilere başvurularak hakkımızda bir inceleme olup olmadığı araştırılmış, herhangi bir devlet mercii tarafından incelemede olmadığımız, Savcılık veya Emniyet Teşkilatı tarafından hakkımızda bir soruşturma yapılmadığı teyit edilmiştir.

29 Kasım 2017 tarihinde çeşitli internet haber sitelerinde “Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı” şeklinde yer alan haberler kamuoyunun malumudur. Medya organlarında firmamızı hedef alan ve tamamen gerçek dışı bilgilerden ibaret bu haberler, yöneticisi , çalışanı hatta bayilik sözleşmesi ile ekmeğini kazanmak üzere yatırım yapmış kişileri zan altında bırakmıştır. Bu gelişmeler üzerine firmamız bir yandan hukuksal girişimlere devam ederken, diğer yandan konunun muhatabı olan bakanlıklara, bakanlıkların bölge ve il temsilciliklerine firmamızı denetlemeleri için davette bulunmuştur. Firmamızın bu tavrı devletle ne kadar barışık, ne kadar şeffaf ve ne kadar meşruiyete önem verdiğini göstergesi olup, ülkemizdeki çalışma hayatına da saygın bir örnektir .

Bugün internet sitelerinde Çiftlik Bank bakanlık incelemesinde şeklindeki haberin aslı, tüm iftira ve karalama kampanyalarını bertaraf edecek bir hamle olarak, Firmamızın bakanlıktan talebi ve arzusu üzerine gerçekleşmiştir. Firmamız bakanlık yetkililerinden talep ettiğimiz incelemeleri hızlandırması için de özel çaba göstermektedir.

Hakkımızda çıkan haberlere yönelik şimdiye kadar vermiş olduğumuz cevaplarımızın hepsinde, şirketimizin Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre tescil ettirildiğini, Firmamıza ilişkin tüm işlemlerin Devlet bankaları aracılığıyla gerçekleştirildiğini, çiftliklerimizin devlet destekli olarak kurulduğunu ve iş istihdamı sağlanarak “Çiftlik Bank” markası ile ürünlerimizin üretildiğini, bu ürünlerimizin bayilik sözleşmesi yaptığımız yerlerde satıldığını, tüm şirket işlemlerimizin, eylemlerimizin kanuna ve yönetmeliklere uygun yapıldığını, şirketimizin şeffaf ve incelemeye açık olduğunu, aleyhimize yapılan yayınlarda bahsi geçen hiçbir yapılanmaya benzemediğimizi, şimdiye kadar hiçbir üyemizi zarara uğratmadığımızı ve bu yönde hiçbir şikayet olmadığını belirttik.

Tüm bu açıklamalarımıza rağmen bir kısım medya kuruluşları Firmamız hakkımızda asılsız haberler yapmaya ve firmamızın itibarını zedeleyerek zarar verilmeye devam etmektedir. Yayıncı kuruluşlar tarafından, Firmamızdan hiçbir bilgi ve görüş alınmadan asılsız haberlere devam edilmesi nedeni ile, haberi yapan muhabirler ve haberi yayınlayan kuruluşlar hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu ve devamında da hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.

Firmamızca yapılmış olan yatırımlar devam etmekte olup; 10 Aralık’ta 45 Milyon liralık yatırımla Bursa Yenişehir’de süt ve besi çiftliğimizin açılışını yapıp ve 23 Aralık tarihinde ise 700 milyon liralık yatırımla Konya Akşehir’de tamamı şirket üzerine tapulu 2.250.000 m2’lik Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük çiftliği olma niteliğini taşıyan süt ve besi çiftliğinin temelini atacağız. Çiftlik Bank markası ile Fame Game Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. tarım hayvancılık sektöründe 2018 yılında da büyük hamleler gerçekleştirmek üzere yeni projelerine hız vermiştir.

Çiftlik Bank 2018 yılı sonuna kadar çiftliklerinde ürettiği 40 çeşit ürünün tüketiciye ulaştırılması için 3 bin şarküteri hedefine ulaşmak için emin adımlarla çalışmalarını sürdürmektedir.

Tüm yatırımlarımız Firmamız adına kayıtlandırılmakta, tüm resmi evrakımız internet sitemiz üzerinden yayınlanarak üyelerimizin ve ilgililerin bilgisine sunulmaktadır. Amacımız, ülkemizin gelişimine, ekonomik büyümesine katkı sağlayarak bölge halklarına iş istihdamı sağlamaktır.

Firmamızın her daim denetime açık ve şeffaf olduğunu, bu süreçte siz değerli üyelerimizin ufacık bir zarara dahi uğramaması için gerekli çabayı ve özeni gösterdiğimizi bilmenizi isteriz."