BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Bunu yapan karşısında beni bulur!

AK Parti teşkilatlarına bakan ve milletvekillerine 'halkı kucaklayın, mütevazı olun' mesajı veren Erdoğan ''25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında beni bulur'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş Rize İl Divanı Toplantısına katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Partililere uyarılarda bulunan Erdoğan “Ben belediye başkanıyım” havasından geçilmiyorsa yandık. “E ben bakanım” yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. 25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında beni bulur'' dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

DEĞİŞİM YAPMAK ZORUNDAYIZ!

Asıl imtihanımız 2019 kasımında yapılacak seçimler olacaktır. Geçmişte milletvekili seçimlerinde ulaşabildiğimiz en yüksek oy, yüzde 49.5 iken mahalli idareler seçimlerinde, bunda düşüş gördük. Teşkilatlarımızın bir kısmında metal yorgunluğu emareleri gördüğümü çeşitli defalar dile getirdim. Teşkilatlarımızda kapsamlı değişim yapmak zorundayız. Genel başkan olarak bu konuda, kardeşlerim, kararlıyım. Milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilecek donanıma sahip arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Belde seçimlerinden başladık, şimdi ilçe ve il seçimleri var. 

'BEN BELEDİYE BAŞKANIYIM, BAKANIM' HAVASINDAN GEÇİLMİYORSA YANDIK

“Ben belediye başkanıyım” havasından geçilmiyorsa yandık. “E ben bakanım” yanından havasından geçilmiyorsa yandık. Yahu mütevazi ol. Tevazu ehli olarak halkımızla kucaklaşacağız, bütünleşeceğiz. Unutmayın Türkiye’nin yeni bir kurtuluş savaşı verdiği bir dönemdeyiz.

Hiçbir ihanete tahammül edemeyiz. İhanet edenleri görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanı gördük değil mi? Nerede şimdi? Pensilvanya’da. Bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçmış vaziyette. Bunlarla biz mücadele veriyoruz. Bunlar FETO terör örgütü. Bir diğeri de malum PKK terör örgütü. Bir diğer de DEAŞ, bunlarla da mücadele veriyoruz. İşimiz öyle kolay değil. Öyleyse biz bu güzel milletimizi yanımıza alacağız. Biz gücümüzü önce haktan sonra halktan alacağız.

DEFOLU KİŞİLERLE MÜCADELEYİ YÜRÜTEMEYİZ

Bunu başardığımız gün Allah’ın izniyle durum çok daha farklı olacağız. Öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız lazım. Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir. İlk etapta teşkilatlarımızdaki değişiklik sıkı tutmak zorundayız.

KARŞISINDA BENİ BULUR

Şu bakanın, şu milletvekilinin, filanda grubun yapının adamı değil davanın adamı olması şart. Davası olmayan bulunduğu yerde milletimizi kucaklamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz. Tüm arkadaşlarımdan, ilçe ve il teşkilatlarımızda bu vasıflara uygun kadroların görev almaları ve katkı sunmalarını rica ediyorum. 15 – 20 -25 yıl öncesinin siyasi baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.

Ülkemizin her meselesinde olduğu gibi Rizemize yapılan yatırımları çok yakından takip ediyoruz. Takip etmezseniz, temeller atılıp öylece kalır. Yıllarca öyle olmadı mı? Ama biz 15 sene önce geldiğimizde ne dedik, "Bizim attığımız temeller yerinde kalmayacak, yükselecek ve ben temel atmaya değil açılışlara geleceğim" dedim. Karadeniz'in eğitim, sağlık, ulaşım, enerjiye kadar her alandaki yatırımlarımızda adeta tüm dünyada yeniden keşfedilen bir yer haline geldiğini görüyoruz. Bunlar yeterli değil; çünkü Karadeniz'i çok daha farklı kılacağız. Şu anda onun da gayreti içeresindeyiz. Meyveler yavaş yavaş toplanmaya başladı.

ALMANYA'YA MESAJ

Benim resmimi koymuşlar, hemen altına Putin’in resmini koymuşlar. Altına da Suudi Arabistan Kralı Selman’ı koymuşlar.  ‘Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır’ diyorlar. Bunu oraya koyuyor, etrafında kim var? Başbakanlık önünde oluyor bu. Alman polisi var, izliyor seyrediyor. Ya Türkiye’de buna benzer bir şey, bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Ha geçen gün İstanbul Başkonsolosluğu’nda Sisi oraya bir Hammer koydu ve bir pankart da astı.

KÖTÜLÜK OLARAK NE GÖRDÜNÜZ?

Ama ifadeler bizim edebimiz dışında olduğu için söylemeyeceğim. O yüzden men dakka dukka. Bunca yıldır 3 milyon insanımız Almanya’da. Kötülük olarak ne gördünüz? Şimdi Almanya teröristlere yataklık yapıyor.  Ve dosyaları kendilerine verdik. 4 bin 500 teröristin dosyasını verdik. Sendeki tescilli teröristleri bize yollamıyorsun sonra buradakileri istiyorsun. Kusura bakma yargı kararını verir. Öğrenecekler bazı şeyleri."

SUÇLU SENSİN!

Yapılaşmayı yaparken biz ana baba ocağımıza evimizi yaparken dedik ki yerel mimari ile yapalım. Evimizi de yerel mimari ile yaptık. Devlete ait inşaatları, okulları vs. onları da yerel mimari ile yapalım dedik. Şimdi bu yapmakta olduğumuz 480 lojmanı aynı anlayışla, yerel mimari ile yapıyoruz ki oraya gelenler, "Hakikaten Rize'nin mimarisi bambaşkaymış" diyecek. Eseri göstereceğiz. Bunlar, görüldükçe benim vatandaşım da, benim de niye böyle bir evim olmasın diyecektir. Öyle, 4 kazık üstüne dik binayı, sel alsın götürsün. Olmaz. Ondan sonra da devlet suçlu. Devlet niye suçlu olsun, suçlu sensin.

AYDER'İ KİRLETTİK

Ayder yaylası bizim temsilimiz olamaz, Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka...Biz Ayder'i rezil ettik, kirlettik...Ayder'i bu yapılanma ile değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz... İçişleri Bakanımız ile Uzungöl'ü görüştük. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı.  Otel olayına girmeleri halinde Rize rahatlayacak...

MİSAFİRLERİMİZİN GÖNLÜNÜ KIRACAK HAREKETLERE MEYLETMEMELİYİZ

Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemiliyiz. Misafirlerimizin gönüllerini kıracak hal ve hareketlere meyledilmemeli. Ben bu konuda hemşehrilerime güveniyorum. Gençler bu meselede ilgili mercilere ve hatta şahsıma bilgi vererek sahip çıkmanızı istiyorum.