BIST 10.320
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.466,90
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan bu İmralı heyetini onayladı

Başbakan Erdoğan'a sunulan BDP'nin belirlediği İmralı'ya gidecek 3 isim belli oldu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın da onayıyla ikinci İmralı görüşmeleri için adaya gidecek BDP'lilerin isimleri şöyle: Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan ve Ahmet Türk.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de İmralı’ya gidecek heyetin BDP tarafından Adalet Bakanlığı’na iletildiğini belirterek, “Bu akşam (dün) netleştireceğiz” açıklaması üzerine BDP heyeti adaya gidiş için beklemeye başladı. İmralı heyetinde yer alacak isimler netlik kazandı. Kardeş Mehmet Öcalan’ın bugün İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüşmesi bekleniyor

ÜÇ İSİM BELLİ OLDU

Milliyet'in haberine göre Erdoğan’ın da “olur” verdiği üç ismin, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk olduğu netleşmişti.

Bu isimlerle ilgili yazılı başvurunun henüz yapılmadığı ancak isimlerin şifahi olarak Erdoğan’a iletildiği bildirilmişti. 

Adalet Bakanlığı ile BDP arasında önceki akşam telefon trafiği yaşanırken İmralı’ya salı ya da en geç çarşamba gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

BDP heyeti öncesi kardeş Mehmet Öcalan’a ise izin çıktı. Mehmet Öcalan’ın bugün öğleden sonra İmralı’ya gideceği öğrenildi.

BULDAN: BAŞBAKAN ARTIK FARKINDA 

İmralı’ya gidecek üç kişiden biri olan Buldan, Erdoğan’ın Mardin konuşmasını değerlendirdi. Erdoğan’ın çözüm ve barışa yönelik konuşmasını “Geç ama önemli” diye değerlendiren Buldan, şunları söyledi:

“Başbakan BDP’ye başından beri desteği vermiş olsaydı çok şey değişirdi. 6 yıldır parlamentodayız. 6 yıl önce bizi görmüş olsaydı, BDP’nin çabalarını görmüş olsaydı, barış belki daha çabuk gelecekti. Ama yine de zararın neresinden dönsek kardır misali olumlu değerlendirmek gerekiyor. BDP her zaman barıştan yana olduğunu ifade etmiştir. Başbakan da artık bir şeylerin farkında.”

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın barışa yönelik açıklamasını “Çok önemli bir açıklama” diyerek destekleyen Buldan, “Emine Erdoğan’ın konuşması önemli. Emine Erdoğan bugüne kadar hiç böyle bir konuşma yapmamıştı. Emine Erdoğan, daha önce first lady olarak konuşma yapıyordu. Barışa dair bir şeyler söylememişti. Ancak bunun devamı gelmeli. Emine Erdoğan, Hayrünnisa Gül gibi isimlerin barışa katkı sunması lazım. Bu tür konuşmalar kadınları cesaretlendirecek konuşmalardır” dedi.

Diğer taraftan PKK’nın bir numaralı ismi Murat Karayılan, örgütün Avrupa’da düzenlediği miting nedeniyle hazırlanan görüntülü mesajında, “Şimdi iki eksen üzerinde çalışıyoruz. Mücadeleyle sonuç almak istiyoruz. Fakat biz çözüm ve barışa da açığız. İmralı’da Önderliğimiz mesaj verirse biz buna da hazırız. Bunun için AKP’nin adım atması lazım” dedi.
Mehmet Öcalan’ın yanısıra PKK’lı tutuklulardan Cumali Karsu ve Şeyhmus Poyraz’ın ailesi de görüşme yapmak için İmralı’ya gidecek.