BIST 10.184
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.463,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bölücü lafını kaldırdı

Başbakan Erdoğan, ABD'de yaptığı konuşmada "Bölücü terör" lafına taktı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmenin terörle mücadele konusunda büyük önem taşıdığını belirterek, "Ortak bir kanaatimiz vardır, o da terör örgütünü yoketmektir. Terör örgütünü zararsız hale getirmektir" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Afganistan'da varsak, terörle mücadele için varız. Aynı şekilde dünyanın değişik yerinden varsak, bunu için varız" diye konuştu.

Erdoğan, Türk toplumu ve temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

ABD'de uzun yıllardır yaşayan gazeteci Behzat Barış'ın, "PKK terörünün ne olacağını" sorması üzerine Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmede, terörle mücadelenin önemli bir gündem maddesi olacağını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kimin ne söylediği ne söylemediği bizim için çok önem taşımaz. ABD Başkanı ile yapacağımız görüşme bizim için çok önem taşır.

İkili görüşmelerimiz olmuştur. Ortak bir kanaatimiz vardır o da terör örgütünü yoketmektir. Terör örgütünü zararsız hale getirmektir.

Eğer Afganistan'da varsak, terörle mücadele için varız. Aynı şekilde dünyanın değişik yerinden varsak, bunun için varız.

Türkiye'de bir terör belası var. Bu terör belasıyla ilgili olarak Kuzay Irak'ta yaşanan sıkıntılar var. Bu konuda ABD ile müşterek hareket etme kararını verdiğimiz içindir ki ABD ve biz, özel temsilcimizi tayin ettik ve bu temsilciler de şu anda çalışmaya başladılar.

Biz terörle mücadelede kararlıyız ve dolayısıyla dünyadaki tüm, özellikle birinci derecede ittifak halinde olduğu ülkelerle de bu dayanışmayı sürdürmenin gayreti içindeyiz.

ABD bizim stratejik müttefikimizdir. Bu ülkeler teröre karşı gerekli ortak mücadeleyi verecektir. Pazartesi günü yapacağımız görüşmeden sonra ortak bu noktadaki bilgiler gerek ABD, gerekse tüm dünyaya yayınlanacaktır. Bundan sonraki süreci nasıl değerlendireceğimizi, nasıl adımlar atacağımızı da ondan sonra açıklayacağız.

'Bölücü terör' diye ifade ediliyor. Ben aslında orada 'bölücü' ifadesini fazla görüyorum. 'Terör örgütü' diyorum. Yoksa 'birleştirici terör mü var' diye insanın aklına geliyor. Teröre karşı mücadelenin şüphesiz ki bir bedeli var. Dünyada bu bedeli bizden daha ağır ödeyen ülke yok. En ağırını biz ödedik. Bu konuda kararlıyız."

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun başında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün bulunduğunu ve bu kurulda, jandarma, emniyet teşkilatı, ilgili bakanlıklar ve istihbarat birimlerinin temsilcilerinin bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Her zaman şunu söylüyoruz; Neyiniz eksik, eksik olan birşeyiniz var mı? Yok. O zaman ne gerekiyorsa bunu yapacağız, yapacaksınız. Şu anda bu yolda ilerliyoruz, yolumuza devam edeceğiz?? diye konuştu.