BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan, Blair House’a döndü

ABD’deki resmi temasları kapsamında Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washingt...

Abone ol

ABD’deki resmi temasları kapsamında Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi inşaatını ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington ziyareti boyunca konaklayacağı Blair House’a döndü.
Başbakan Erdoğan, bugünkü temasları çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek ve daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından Başbakan ve heyeti onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak. Erdoğan, öğlen yemeğinin ardından da Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek. Başbakan daha sonra, ABD Ticaret Odası’nda ABD’li işadamlarıyla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek ve sonrasında Beyaz Saray’da verilecek özel akşam yemeğine katılacak.
Başbakan Erdoğan yarın Brookings Enstitüsü’nde bir konuşma yapacak. Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından SETA tarafından düzenlenecek konferansa sonrasında da Büyükelçilik rezidansında verilecek resepsiyona katılacak. Başbakan akşam saatlerinde de Washington’dan San Francisco’ya geçecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Cumartesi günü Silikon Vadisi’ndeki bazı kuruluşları ziyaret edecek; akabinde de Amerika İslam ve Türk Toplumu Temsilcilerini kabul edecek.
Başbakan Erdoğan temaslarının ardından 20 Mayıs Pazartesi günü ise öğle saatlerinde San Francisco’dan hareket ederek Türkiye’ye dönecek.
(İHA)