BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan bir numaralı provokatör!

CHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Daha önce Erdoğan'a diktatör benzetmesi yapan CHP Lideri bu kez 'Bir numaralı provokatör' ilan etti. Bunla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a bir de 'Kara kafa' benzetmesi yaptı.


Gezi Parkı olaylarını gündem maddesi yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında protestocu gençlere destek mesajı verdi. "Gençlik daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük istiyor" diyen Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a demokrasi dersi verdi "Bir kara kafa bu gençleri zaten anlamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde alkol alındığına dair sarfettiği sözlere sert çıkan CHP Lideri, "İncirlik Üssü'nde Kuran yırtılırken senin gıkın neden çıkmadı?" diye sordu. Sonrasında da Irak'ta tecavüze uğrayan Müslüman kadınları hatırlattı ve "Onlara neden gıkın çıkmadı, o tecavüzcülere başarılar diledin. Bu halk bunu unutmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği faiz lobisini de ele alan Kemal Kılıçdaroğlu, "Faiz lobisinin ümüğünü sıkmazsan namertsin" diyerek hükümetin faiz kullanım oranlarını ortaya çıkarttı.

İşte konuşmalarından satırbaşları;

BİR KARAKAFA O GENÇLERE KARŞI ÇIKIYOR

O gençlerle her zaman gurur duyacağız. Onlar bizim geleceğimiz. 4 ağaca bunlar sahip çıkıyorlar diyorlar. Bunu söyleyen insanda ağaç sevgisi olabilir mi, ağaç sevgisi olmayan bir insanda insan sevgisi olabilir mi. O çocuklarımız eylem yaptı, dünya sahip çıktı, yerleri temizlediler, kütüphane kurdular doğrudur. Ama bir karakafa, dünyayı keşfetmemiş bunlara karşı çıkıyor.

O istediği kadar karşı çıksın. Nehir okyanuslara kadar uzanacaktır. Farklı siyasal görüşleri savunuyorlar ama bir arada bizim özel yaşamımıza müdahale etmeyin diyorlar. Bir demokrasi dersi veriyorlar siyasal iktidara. Kendilerine gaz sıkan polise bile ellerini uzattılar. Yapılanlara rağmen bunlar yılmadılar. Çünkü bunlar idealistti. O gençlere saygı duyulması gerekiyor.

VERDİĞİNİZ VERGİLERİN HESABINI SORUN 

Demokrasi farklı birşeydir. Sadece sandığa gidip oy kullanmak değildirdir demokrasi. Demokrasi farklı bir rejimdir. Demokrasi siyasal iktidarın halka hesap verdiği rejimin adıdır. Bu ülkede 76 milyon yurttaş yaşıyorsa, hepsi vergi öder. Kime öder? Hükümet toplar vergileri ve harcar.

1- vatandaş ödediği verginin hesabını sorar 2 - Siyasal iktidar bunun hesabını verir. Hesap vermek bir görev değil. Görevin üstünde bir zorunluluktur. Türkiye bu aşamaya gelmedi. Gençlere sesleniyorum ödediğin verginin hesabını sor. Yolsuzluklara giden paralar var.

POLİS SENİN BABANIN MALI MI?

Şunu söylemeyek lazım, benim polisim, benim valim. Bunlar senin babanın malı mı? Vali devletin valisi, polis devletin polisidir. O nedenle ben sana diktatör diyorum. Polise sahip çıkıyor. Yahu polis senin değil ki. Bizim çocuklarımız onlar. Halkla polisi karşı karşıya getirdin. Bu ayıp sana yeter zaten. Polisi savunuyor, Hatay Dörtyol'da AKP'linin oğlu polisleri sıraya dizip hesap sormadı mı? O zaman aklın neredeydi?

Kalkmışsın polisi savunuyorsun. Halkın polisine saygımız var ama iktidarın polisini istemiyoruz. Halkın polisi en zor şartlarda görev yapıyor. Onlara CHP sahip çıkıyor. Nasıl sahip çıkıyoruz. Halkın polisinin özlük haklarının iyileştirilmesi için yasa teklifi verdik. Halkın polisinden yanaysan gel şu polislerin özlük haklarını düzeltelim. Gelir mi? Gelmez. Polisleri de istismar eder.

GİDİP DÖVECEK MİSİN O GENÇLERİ?

Eğer Recep Tayyip Erdoğan güzel bir şey yapmak istiyorsa. Gençlerin sözlerine kulak vermeli. Onları dinlemeli. Ve onların söylediklerinden ders çıkarmalı. İşin özü budur. Ne dedi? Sizin anladığınız dilden konuşacağım dedi. İki dil var. Birinci dil şiddet dili, öbür dil sevgi dili. Şiddet dilini kullanan recep Tayyip Erdoğan, sevgi dilini kullanan gençlerimiz. Ne demek sizin dilinizden konuşacağım. Gidip dövecek misin o gençleri?

KURAN YIRTILIRKEN NEDEN GIKIN ÇIKMADI

Her toplumun için provokatörler olabilir. Ne dedi, gençler camiye bira şişeleriyle girdi dedi. Akıl var mantık var. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sormak isterim; İncirlik Üssü'nde Kuran yırtılırken neden senin gıkın çıkmadı. Tüm Müslümanların kutsal kabul ettiği kitap için niye sesin çıkmadı Recep Tayyip Erdoğan.

O TECAVÜZCÜLERE BAŞARILAR DİLEDİN 

Irak'ta Müslüman kadınlara tecavüz edildi. Neden gıkın çıkmadı Recep Tayyip Erdoğan. Sen ne yaptın. O tecavüzcülere başarılar diledin. Bu halk bunu unutmayacak. Caminin Müezzin'ine soruyorlar böyle bir olay var mı diye? İçki içilmedi, eylemciler sığındıktan sonra içki için olsa kendileri dışarı atardı diyor. Caminin imamına soruyorlar, imam "Polisin kovaladığı büyük bir grup kapıları kırıp içeri girdi, polis gazından kaçanlar camiye sığındı." söylediği bu.

BİR NUMARALI PROVOKATÖRSÜN 

Siyaset adamı sorumluluk sahibi olmak zorundadır. Camiye içki şişeleriyle girildi demek sorumsuzluktur. Daha da öte ahlaksızlıktır. Hangi hırs, bu noktaya getiriyor? Bu ülkeyi bölmekten senin ne yararın var? Kardeşi kardeşe düşürmekten senin ne yararın var. Acıyla gözyaşıyla kurduk bu ülkeyi. Sen provokasyon yapıyorsun. Bir numaralı provokatörsün sen.

ÜMÜĞÜNÜ SIKMAZSAN NAMERTSİN 

Gitti Fas'a öyle bir konuşma yaptı ki, son 10 yılın en büyük borsa düşüşünü yaşadık. Türkiye büyük kayıplara uğradı. Piyasadaki bu çalkantının nedenini faiz lobisine bağladı. Dua edelim de CHP yaptı demedi. Bu ülkede faiz lobisi varsa yeni mi aklın başına geldi senin. Onların ümüğünü sıkacağım diyor. Sıkmazsan namertsin. Sık bakalım. Bu ülkenin kısa vadeli dış borcu 16 milyar dolardı 2002'de. Şimdi 2013 kısa vadeli dış borç 115 milyar dolara çıkmış durumda.

Utanmasa tüm bu borçları Gezi Parkı'ndaki gençler yaptı diyecek. Eğer faiz lobisinden şikayet ediyorsanız. Neden şikayet etmediniz de şimdi aklınız başınıza geldi. Faziden şikayet ederler bunlar değil mi? Bakın 1979-2002 ödenen fazi 135 milyar lira. 2002-2012 ödenen faiz 498 milyar TL'ye çıkmış durumda. Sen çık bunu bir millete anlat bakalım. Peki faizciye ödenen bu para kimin cebinden gitti? Emekli ödedi, esnaf ödedi, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ödemedi sadece.

CHP AK PARTİ DÖNEMİNDE DİKİLEN AĞAÇLARIN HESABINI YAPTI

Yİne bir şey söyledi, bizim devri iktidarımız 2 milyar 800 milyon ağaç dikildi dedi. Baktık, hesapladık. Günde bin kişi 12 saat ara vermeksizin her 20 dakikada bir ağaç dikseler 213 yıla ihtiyaç var. 24 saat çalışlar, robot gibi dikseler 213 yıla ihtiyaç var. Atma Recep din kardeşiyiz.

ERDOĞAN'IN SAATİNİ VANTİLATÖR YAPTILAR 

Meşhur bir fıkra var, adamın biri ölüyor öbür dünyaya gidiyor, saatler dolu. Soruyor meleğe, bu saatler ne diyor? Herkesin bir saati var diyor melek, yalan söyledikçe dönüyor. Bakıyor hepsi dönüyor. Sadece bir tanesi duruyor. Bu kimin saati diyor Mustafa Kemal Atatürk'ün diyor. Hiç yalan söylememiş.

Birden aklına geliyor. Biz de bir Başbakan var onun saati de var mı diyor. Evet diyor onun saatini Azrail cehennemde vantilatör olarak kullanıyor diyor.