BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  DÜNYA

Başkan adayından F.Bahçe çıkışı

Bursaspor’un başkan adaylarından Hayri Yazıcı, Fenerbahçe Kulübü’ndeki kongre üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Fenerbahçeli oldu...

Abone ol

Bursaspor’un başkan adaylarından Hayri Yazıcı, Fenerbahçe Kulübü’ndeki kongre üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Fenerbahçeli olduğumda Bursaspor daha kurulmamıştı. Kardeşim de Fenerbahçeli idi. Cavit Çağlar da, Levent Kızıl da Fenerbahçeli. Bu isimler Bursaspor’a kupa kazandırdı” dedi.
Yeşil-beyazlı kulübün 17 Haziran’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerden merhum başkan İbrahim Yazıcı’nın ağabeyi Hayri Yazıcı, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çelik Palas Otel’de yönetim kurulu listesinde yer alan bazı isimler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Hayri Yazıcı, “Bursaspor’u, ‘rahmetlinin tüm camiaya emaneti’ anlayışıyla sahiplenip kulübün her başarısında hatırasının yeniden canlanmasını canı gönülden istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle camiamızdan da gelen talep ve önerilerle ben ve arkadaşlarım Bursapor yönetimine aday olduk" dedi.

”BURSASPOR’U YENİDEN ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Sportif başarıyı sürekli kılmaları için aday olduğunu ifade eden Yazıcı, “Kulübümüz ekonomik yönden de istikrarlı bir güce kavuşması gerekiyor. Aday oldum çünkü, Bursaspor markasının sınırlarımızı aşan bir kimlikle anılması ve güçlenmesi, tüm kent tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Tüm bunlar için orta ve uzun vadeli planlarla hareket etmemiz hayati bir önem taşıyor. Bursaspor’u her şeyin üstünde gören bir anlayışla yeniden şampiyon yapmak için desteğinizi istiyoruz. Bursa ile bir olmak, birlik olmak için desteğinizi istiyoruz. Sportif başarının olmazsa olmazı birbirine inanan, güvenen bir ekiptir, bu ekip için desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.
Kendi vizyonlarından hedeflerini VİZYON16 adıyla projelendirdiklerini dile getiren Yazıcı, "Bir şampiyonluk yetmez’ bu sözün sahibi büyük başkan İbrahim Yazıcı’yı tekrar minnet ve hasretle anarken onun ilkelerine yenilerini katarak hep birlikte çalışıp yeni şampiyonluklar kazanacağımıza olan inancım tam" şeklinde konuştu.
Yazıcı, konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ‘Hikmet Karaman ile devam edecek misiniz?’ sorusuna Yazıcı, "Şu anda ortalıkta bağlayıcı bir karar almak zor. Seçildiğimiz zaman en doğru kararı veririz ama şu anda en doğru karar devam etmek yönünde gibi görünüyor" dedi.

“FENERBAHÇELİ BAŞKANLAR BURSASPOR’A KUPA KAZANDIRDI”
‘Fenerbahçe’de kongre üyeliğiniz en çok konuşulan konulardan biri. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Yazıcı, “Bu kişisel bir soru. Ben 68 yaşındayım. Ben Fenerbahçeli olduğumda Bursaspor daha kurulmamıştı. Bizim çocukluğumuz böyle geçti. Madem bu soruyu sordunuz, Bursaspor’a kupa kazandıran başkanları sayayım. Kardeşim de Fenerbahçeli idi. Cavit Çağlar da, Levent Kızıl da Fenerbahçeli. Bu isimler Bursaspor’a kupa kazandırdı. Ben Bursa’da doğdum, Bursa’da büyüdüm. Emirsultan’da oturdum. Futbolcular bugün Bursaspor’da yarın başka takımda oynuyor, teknik direktörler de aynı. Bursaspor sevgisi içimde olmasa bu işe talip olmam" diye konuştu.

”STADIN GELİRLERİ BURSASPOR’UN OLACAK”
Yeni yapılan stadyum ile ilgili düşüncelerinin sorulmasına üzerine Yazıcı, “Dimdik duracağız. Stat Bursapor’un. Belediye, devlet yapabilir ama bu statta 19 Mayıs gösterileri yapılmayacak, Bursaspor top oynayacak. Gelirleri de Bursaspor’un olacak. Kim yaparsa yapsın stat Bursaspor’un. Bunun başka örnekleri de var. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de çok iyi bir Bursasporlu. Onun da bizimle aynı şeyleri düşündüğüne inanıyorum" dedi.
Projeleri arasında Bursaspor Koleji olduğunun anımsatılması üzerine Yazıcı, "İsim vermeyeceğim. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız seçilmemiz halinde İzmir yolunda 27 dönümlük bir araziyi kulübe bağışlayacağını söyledi. Bu bağış gerçekleşirse koleji 24 ay içinde tamamlar hizmete açarız" şeklinde konuştu.
Yazıcı, daha sonra Bursaspor Ticaret Merkezi, Bursaspor Spor Konseyi, Marka Stat, Bursaspor Efsaneleri, Bursaspor Store, Timsah Kart, Altyapı Fabrikası, Yeşil Timsah’ı Büyütme, Büyük Bursaspor Futbol Okulu, Bursaspor Sağlık, Bursaspor Sosyal ve Paylaşım, Bursaspor Teknolojisi, Dünyada Bursaspor gibi projeleri hakkında bilgiler verdi.
(İHA)