BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan-Biden zirvesinde gündem YPG!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeye dönük açıklamalar yaptı.

Kalın görüşmede Biden ile Erdoğan zirvesinde Suriye konusunda görüşmeler yapıldığını vurguladı. Kalın, "Biden, PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliklerini artıracaklarının altını çizdi. Aynı zamanda Türkiye'nin DAİŞ ile de mücadele eden bir ülke olduğunun farkında olduklarını söyledi." dedi.

"BİDEN KÜRT DEVLETİ DÜŞÜNCEMİZ YOK DEDİ"

Kalın açıklamasında şöyle dedi:

Biden, Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Amerikan yönetiminin tavrının net olduğunu, herhangi bir bölünmenin asla desteklenmediğini, kuzeyde bir Kürt devleti kurulması gibi bir düşüncelerinin de hiçbir şekilde olmadığını ifade etti.

"MÜNBİÇ OPERASYONU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bizim için PKK, PYD, YPG arasında herhangi bir fark yok. DAİŞ arasında bir fark yok. Bizim, onların bir fiili durum yaratmasına müsaade etmemiz ya da müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Onlar da bunu anladıklarını, o yüzden özellikle Mümbiç bölgesinde yapılacak operasyonla ilgili bizim hassasiyetlerimizi ve ortak hedeflerimizi esas alan bir plan üzerinde çalışılacağını söylediler ki zaten önümüzdeki hafta da bununla ilgili birimler toplantılarını yapıp detayları konuşacaklar.

Özellikle DAİŞ'e karşı yürütülen mücadele, Rakka, Mümbiç, Cerablus bu hat üzerinde neler yapabiliriz, bununla ilgili de hem istihbarat birimlerinin hem askerlerin yürüttüğü çalışmaların devam ettirilmesi konusu özellikle ifade edildi. Burada Rusya'nın çekilmesi meselesini ihtiyatla karşıladıklarını onlar da söylediler. Rusya'nın Esed rejimine olan desteğinin devam ettiğinin altını çizdiler