BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan aykırı ses istemiyor

Başbakan Erdoğan 1 Mart tezkeresinde yaşadığı kazayı Lübnan'da yaşamak istemiyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan 1 Mart Tezkeresi"ndeki gibi bir "yol kazası"nın Lübnan"a asker gönderme konusunda yaşanmamasını istiyor. Erdoğan, koşullar oluşursa, AKP"den de aykırı sesler çıkmaması için gereken önlemlerin alınmasını sağlayacak.

Başbakan Erdoğan, Lübnan"a asker göndermede, Irak"a asker göndermeyle ilgili 1 Mart Tezkeresi"ndeki gibi bir "yol kazası" daha yaşanmaması için bu kez işi sıkı tutma kararı aldı.

Hürriyet"in edindiği bilgiye göre Erdoğan, "Geçici" diye nitelediği bugünkü ateşkesin kalıcı hale geldiğini ve bölgede silahların tümüyle sustuğunu görmeden asker gönderme konusunda bir karar vermek istemiyor. Başbakan, asker gönderme konusunda öne sürdüğü, "çatışmaya girmeyecek, Hizbullah"ı silahsızlandıracak bir görev üstlenmeyecek, sadece insani yardım ve bölgenin imarına katkı sağlayacak bir güç" koşullarının da yerine getirilmesini bekleyecek. Erdoğan, bütün bunlar için de 2"nci bir BM kararına gereksinim olduğunu düşünüyor. Yakın çevresi de bütün bu koşullar oluşmadan hükümetin asker gönderme konusunu Meclis gündemine getirmeyeceğini söylüyor.

Aynı çevre, şartlar olgunlaşıp asker gönderme kararı verildiğinde ise 1 Mart Tezkeresi"ndeki bin olayın yaşanmaması için de bu kez iş baştan sıkı tutulacak. Erdoğan, partisinde bu konuda farklı sesler çıkmaması için "ikna" işine ağırlık verecek ve konuyu hem Bakanlar Kurulu"nda hem de AKP Grubu"nda tartıştıracak.

Erdoğan, milletvekillerinin akıllarında bir soru işareti kalmaması için de hem kendisi bilgi verecek, hem de teknik ayrıntıları anlatacak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül"ün yöneltilecek soruları yanıtlamasını sağlayacak. Asker gönderme kararı olgunlaştığında anamuhalefet CHP"nin kapısını bir kez daha çalmayı düşünen Erdoğan, konuyu Meclis Genel Kurulu"na da taşıyacak. Erdoğan"ın, "Ulusa Sesleniş" konuşmalarından birini buna ayırarak, konuyu kamuoyuyla da paylaşması bekleniyor.

Haber: Turan Yılmaz
Kaynak: www.hurriyet.com.tr