BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.434,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin harekatı sahada fiilen başladı, Bunu Münbiç takip edecek. Yok sınır gücüymüş, siz kimi kandırıyorsunuz? Bu örgütün adı PKK/PYD'dir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da partisinin il kongresinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Afrin harekatı sahada fiilen başladı, devamı gelecek. Yok sınır gücüymüş, siz kimi kandırıyorsunuz? Bu örgütün adı PKK/PYD'dir" dedi.

''OPERASYON FİİLEN BAŞLAMIŞTIR''
''Yok sınır gücüymüş. Suriye'de kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz.'' diyen Erdoğan, ''Bu örgütün adı PKK-PYD-YPG'dir. Artık onların ne dedikleri biz hiç ilgilendirmiyor. Bir gece ansızın geldik ve geliyoruz. Galiba Türk deyince akıllarında kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler, kiralık katiller ordusu olan PKK'lılar geliyor. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem Münbiç'te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz'' ifadelerini kullandı.

Afrin nerede haritası -Önemli Afrin gerçekleri TSK kaç günde alır?Afrin nerede haritası -Önemli Afrin gerçekleri TSK kaç günde alır?Afrin nerede haritası -Önemli Afrin gerçekleri TSK kaç günde alır?Afrin nerede haritası -Önemli Afrin gerçekleri TSK kaç günde alır?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

''BOYNUMUZUN BORCUDUR''
Cumhurbaşkanı, ''Türk milleti, inancı ve onun sembolleri olarak gördüğü ezanı, bayrağı, vatanı, devleti uğruna canını feda etmekte hiçbir zaman tereddüt göstermemiştir. Bugün de 'şehit verebileceğimiz' tehdidiyle bizi istiklal ve istikbal mücadelemizden geri çekilmeye, başımıza gelecekleri kabullenmeye razı edebileceklerini düşünenler varsa onlara yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur." dedi.

''SURİYE'DE DE AYNI İLKEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ''
Suriye'deki ortamdan bahseden Erdoğan, ''Ben şimdi buradan bir şey söylüyorum. Batı'nın tüm ülkelerine sesleniyorum. Sizin bu 3,5 milyon sığınmacı ile ilgili bir derdiniz yok mu? bu insanlar ne yer, ne içer... bunlarla ilgili bir derdiniz yok mu? Siz bunlara karşı bugüne kadar ne yaptınız. Ülkemiz içinde nasıl insanı yaşat ki devlet yaşasın diyorsak Suriye'de de aynı ilkeyi hayata geçiriyoruz. Suriye'de kimler işgalci? Bazı sancılar vardır. Diriliş muştusudur. Türkiye bugün bu dirilişin sancılarını yaşıyor. Ben Kütahya'da bunu görüyorum.'' ifadelerini kullandı.

''AMERİKA SANA NEREYE KADAR BAKACAK''
ABD'deki FETÖ'ye seslenen Cumhurbaşkanı, ''Buradan sesleniyorum: Ey FETÖ bu Amerika sana ne kadar bakacak? En sonunda seni kirli bir mendil gibi kapıya atacak! O günleri yakın. Bunları göreceğiz. Onlarda oyun bitmeyebilir ama bizde bu iman oldukça hepsi bize vız gelir. Gençler şunu unutmayın: İmandır ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.'' dedi.

''2019 İÇİN KOLLARI SIVAYACAĞIZ''
2019 için Bahçeli'ye teşekkür eden Erdoğan, ''AK Parti olarak artık ümmetin birliği bizim için önemli. Kongrelerimizi tamamladıktan sonra hemen 2019 için kolları sıvayacağız. Sıkı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Boşa geçireceğimiz tek bir saatimiz yok.'' şeklinde konuştu.

''DARBE GECESİ BAKIRKÖY BELEDİYESİNE SIĞINDI''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kütahya İl Kongresi öncesi kongrenin yapılacağı salonun önünde bekleyen partilere seslendi. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Rabiamızı anlamayanlar var. Kılıçdaroğlu anlamaz. Onun millet, bayrak vatan devlet diye bir derdi yok. O PKK'lı teröristlerle el ele kol kola varsın yürüyüş yapsın. O darbe gecesi kaçarak Bakırköy belediyesine sığınan birisi. Biz F-16’lar üzerimizden geçerken orada halkımızla milletimizle beraber ne yapacağımızın planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan izliyordu. Utanmadan ‘Tankların karşısına ben çıkarım’ diyor. Geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul’a getirdiğin il başkanınla kim olduğun ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmanın ardından kongrenin yapılacağı salona geçti.