BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açıkladı! İmamoğlu'nun imzaladığı Anıtkabir defteri kaldırıldı

Ekrem İmamoğlu'nun tartışma yaratan Anıtkabir ziyaretine askeri kaynaklardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da tepki geldi. Erdoğan İmamoğlu'nun imzaladığı defterin kaldırıldığını açıkladı. İmamoğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Abone ol

Erdoğan İstanbul'da cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun çok konuşulan Anıtkabir ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan İmamoğlu’nun Anıtkabir şeref defterini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ismiyle imzalamasına tepki gösterdi.

Erdoğan ''İstanbul'dan beyefendi çıkıyor, gidiyor. Sen mazbatanı aldın mı, almadın. Anıtkabir'in protokol işlemi nedir haberi yok. Orada kılavuzluk yapanlar da yanlış yaptı.  şu anda yaptığı işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Milli Savunma Bakanlığı defteri çekti aldı’’ dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları: 

Anıtkabir'in protokol işlemi nedir haberi yok

Bütün bunları yönetirken bir şeye dikkat edeceğim. Şu anda bir Anıtkabir olayı yaşandı. İstanbul'dan beyefendi çıkıyor, gidiyor. Sen mazbatanı aldın mı, almadın. Anıtkabir'in protokol işlemi nedir haberi yok. Orada kılavuzluk yapanlar da yanlış yaptı. Deftere nasıl yazacağını da bilmiyor.

Bizler hiçbir zaman oradaki usule aykırı hareket etmedik

Belediye başkanı mazbatanı alırsın o başka. Ama şu anda yaptığı işlem protokol usulü açısından kesinlikle yanlıştır. Bizler hiçbir zaman oradaki usule aykırı hareket etmedik. Usul, erkan öğrenemeden, yanlış yola düştüler.

Milli Savunma Bakanlığı defteri çekti aldı

Mazbatasını almadan, altına böyle bir isim işledi. Milli Savunma Bakanlığı defteri çekti aldı. Bu seçimlerin nihai kararını YSK verecektir. YSK nihai kararı verdikten sonra iş bitmiştir.

ZİYARET ASKERİ KAYNAKLARI RAHATSIZ ETTİ

İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretiyle ilgili askeri kanattan şu açıklama gelmişti: Askeri kaynaklar, İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine ilişkin"Yönergede yer alan hususlara aykırı hareket edilmesi nedeniyle törenin insicamının bozulması ve Anıtkabir'in saygınlığına gölge düşürülmesi rahatsızlık yaratan husus olmuştur."

İmamoğlu'ndan yanıt: Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız!

İmamoğlu'dan Erdoğan'a yanıt gecikmedi. Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız diyen İmamaoğlu şu açıklamalarda bulundu: ''Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız. Günün sonunda en fazla AK Partili hemşehrilerim üzülüyor. Şunu da sayalım, bunu da sayalım, onu da sayalım, hepsini sayalım diyorlar; nereye kadar? YSK rakamları güncelliyor, son netice için sosyal medya hesaplarımı takip edin. Sağdan sola, soldan sağa saysanız da değişmeyecek''

BU FOTO GALERİYE BAKIN
CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kuran'ı öperek göreve başladı
Foto Galeri CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kuran'ı öperek göreve başladı Galeriye Gözat