BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  DÜNYA

ABD Başkanı Trump rakibi Joe Biden ile video paylaşarak dalga geçti!

ABD Başkanı Donald Trump, rakibi Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Twitter'dan "Tekrar hoş geldin Joe!" mesajıyla bir video paylaşarak dalga geçti.

Abone ol

Joe Biden hakkında 2 kadın daha taciz suçlamasında bulundu. Bu durum Demokratların 2020'deki seçimlerde Donald Trump'ın karşısına çıkarmaya hazırlandığı Biden aleyhine şikayette bulunanların sayısını 4'e çıkardı. 

"Kadınlara uygunsuz davrandığı" iddiası

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde aday olması beklenen Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, "kadınlara uygunsuz davrandığı" iddia edildi. New York Times gazetesine konuşan iki kadın, Biden'ı, "kendilerini rahatsız hissettirecek şekilde yakınlık göstermek"le suçladı.

Kadınların şikayeti

Kadınlardan birisi Biden'ın, ellerini kendisini rahatsız hissettirecek bir şekilde omuzlarına ve sırtına koyduğunu, diğer bir kadın ise rahatsızlığını belli etmesine rağmen Biden'ın, ellerini bacağına koyduğunu ileri sürdü.

İnanılmaz suçlamalar

Son suçlamalar New York Times gazetesi tarafından bildirildi. 2012'de yaşandığı iddia edilen olayda yazar D.J. Hill, Biden'ın kendisini kocasının yanında taciz ettiğini hatta bu durumu kocasının dahi fark ettiğini iddia etti. İkinci olayda ise eski bir üniversite öğrencisi olan Caitlyn Caruso gazeteye verdiği demeçte, Nevada Üniversitesinde okurken, Las Vegas'ta Biden tarafından taciz edildiğini iddia etti.

Biden ise hakkındaki iddialara Twitter hesabından paylaştığı video mesajla yanıt verdi.

Kendini "bağ kurmaya çalıştım" diyerek kendini savundu

Joe Biden, ''Tüm siyasi kariyerim boyunca insanlarla aramda bağ kurmaya çalıştım, el sıkıştım, kucaklaştım. Destek için kadın erkek olsun omuzlarına dokundum.'' ifadelerini kullandı. Sosyal normların değiştiğini ve bunun farkında olduğunu ifade eden Biden, "Kadınların neler söylediğini duydum. Siyaset benim için her zaman bağ kurmak oldu ama bundan sonra insanların kişisel alanına saygı konusunda daha düşünceli olacağım. Bu benim sorumluluğum ve yerine getireceğim." mesajı verdi.

"Tekrar hoş geldin Joe!" mesajı

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'dan paylaştığı video ile rakibi Joe Biden ile dalga geçti. Trump Twitter'dan, "Tekrar hoş geldin Joe!" mesajıyla bir video paylaşarak rakibiyle dalga geçti.