BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.473,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ACI MEKANDA

Başbakan Erdoğan Almanya'da 9 Türk'ün yandığı yere gitti... Orada verdiği mesaj;

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yangında 9 Türk'ün hayatını kaybettiği evde incelemelerde bulundu.

Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Ludwigshafen Eyalet Başbakanı Kurt Beck de eşlik etti.
 
Evin karşısındaki parkta toplanan Türk vatandaşlarının, Almanca "Dün Yahudiler, Bugün Müslümanlar", "Sevgili Başbakanım Hoşgeldiniz, Bizi Unutmayın", "Dün Solingen, Bugün Ludwigshafen, Yarın ?", "Hitler Yalnız Değildi, Koch Da" yazan dövizler açtıkları görüldü.
 
Burada bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Alman medyasına seslendi. Her iki ülkenin medyasına 'Türk ve Alman dostuluğunu pekiştirin' çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğu yok edecek yazıları yer verilmemesini istedi.
 
"Farklı bir barış süreci canlandırılsın"
 
Erdoğan, "Farklı dinlerin mensupları olabiliriz. Farklı dilleri konuşabiliriz. Farklı ırklar olabilir. Farklı milletleri de oluşturabiliriz. Ama unutmayalım ki hepimiz de insanız. Bu bizim ortak paydamız" dedi.
 
"Biz istisnasız hepinizi seviyoruz. Çünkü bizim medeniyetimizde 'yaratılanı yaratandan ötürü sevmek var'. Bizim insana bakışımız bu" diyen Erdoğan, yaşanan bu acı olayın farklı bir barış sürecini yeniden canlandırması gerektiğini kaydetti.
  
Duaların hayatını kaybeden vatandaşlarla olduğunu söyleyen Erdoğan, Almanya polisine ve itfayesine de teşekkür ettti.

TEPKİ ÇEKEN AFİŞ 

Erdoğan'ın ziyareti öncesi, Köln kentinde reklam panolarına asılan afişler tepki topladı. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin hazırlattığı afişlerde, Alman bayrağı fon olarak kullanılıyor, bayrağın kırmızı bölümünde de ay-yıldız yer alıyor.
 
Afişlerin Alman bayrağına hakaret olduğunu savunan bir Alman mühendis savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
ROBOT RESİMLER
9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangına ilişkin olarak Alman polisi ise, ateşle oynayan birini gördüklerini söyleyen iki Türk çocuğun ifadeleri doğrultusunda, kundakçı olduğundan kuşkulanılan kişinin robot resmini çizmeye çalışıyor.
 
Ludwigshafen Başsavcısı, çocukların psikolojik durumunu gözeterek sorguya birkaç gün ara verdi. Savcı, bina girişindeki duvarda ırkçı yazılar bulunduğunu da doğruladı.
 
Alman basını olayın Türk tarafında yaptığı etkiden rahatsız... Türkiye'nin inceleme heyeti gönderme talebi de "güvensizlik" olarak nitelendiriliyor.