BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.473,37
HABER /  DÜNYA

Ahlaksız dizi kaldırıldı

Tutucu bir Türk ailesini konu alan "Tatort" adlı polisiye dizi yayından kaldırıldı

Abone ol

Alman 1. televizyon kanalı ARD'de 10 şubat pazar günü yayınlanması planlanan ve tutucu bir Türk ailesini konu alan "Tatort" adlı polisiye dizisi, Ludwigshafen kentindeki yangın dikkate alınarak ertelendi.
Diziyi hazırlayan Südwestrundfunk (SWR) adlı radyo ve televizyon kuruluşunun yöneticisi Peter Boudgoust, acı yaşayan büyük bir camianın duygularını rencide etmemek için dizinin söz konusu bölümünü 6 nisan pazar günü yayınlama kararı aldıklarını söyledi.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck'in, dizinin yayından kaldırılması yönündeki önerileriniyse eleştiren Boudgoust, kendi sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu konuda siyasilerden ders almaya ihtiyaçları olmadığını belirtti.

Dizinin, yangında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından yanlış anlaşabileceği düşüncesini taşıdıklarını bildiren Boudgoust, ancak dizinin konusunun yangınla birlikte ortaya çıkan güncel tartışmalarla herhangi bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Dizide bir Türk iş adamının öldürülmesinin ve tutucu ailesinin, "Batılı tarzda" yaşayan dul eşine olan tepkisinin konu edildiği belirtildi. i.

Öte yandan Almanya Alevi Cemaati Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, Türk hükümetinin Ludwigshafen'e Türk uzman gönderme kararının yanlış olduğunu savunarak, "Bu, uyuma zarar verir. Bu, Alman araştırmacılara güven duyulmadığı şeklinde bir intiba yaratıyor" dedi.

Toprak, Türk basınını da eleştirerek, soruşturma sonucu belli olmadan kışkırtıcı bir politika izlediğini savundu.