BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  GÜNCEL

Ensar Vakfı'ndan Karaman açıklaması

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Türkiye'yi sarsan Karaman'daki çocuk taciziyle ilgili ilk kez konuştu. Dilberoğlu, sürecin takipçisi olacaklarını söyleyerek tacizci için hapis değil idam cezası istedi.

Abone ol

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Karaman'daki çocuk istismarıyla ilgili zanlının gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Vakıf olarak üzerlerinde bir suç varsa bununla ilgili her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyleyen Dilberoğlu, "Değil 600 yıl bu kişi için idam geri getirilsin" diye konuştu.

Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu, Türkiye'yi sarsan çocuk istismarıyla ilgili konuştu. "Karaman'daki olayda işi örtbas ettiğimiz gibi bir durum var, bir yere kaçtığımız yok" diye konuşan Dilberoğlu, olayda herhangi bir şekilde sorumlulukları olması halinde bununla ilgili her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

"600 YIL AZ, İDAM EDİLSİN"

Çocuk taciziyle suçlanan kişinin hak ettiği cezayı almasını istediklerini ve dava sürecini takip edeceklerini söyleyen Dilberoğlu, şöyle konuştu:

Mağdur ailelerin de avukatlığını almaya gayret ederek onlara psikolojik destek vererek dava sürecini takip edeceğiz. İnşallah dava süreci uzun sürmez bir an önce adalet yerini bulur. Dava sürecini takip edeceğiz. Hak ettiği cezayı umarım bu kişi alır. Medyadan takip ettiğim kadarı ile 600 yıllık bir ceza isteniyor. Benim inancıma göre, bu 600 yıllık ceza bile az, bu kişinin idam edilmesi gerekir.

"BİR YERE KAÇTIĞIMIZ YOK"

Böyle bir durumda bile hala bu işi örtbas ettiğimiz ile ilgili bir durum var. Anti parantez olarak bunu da vurgulamak isterim. Yurt değil, şube merkezimiz açık. Çocuklarımız var. Gidiyorlar, geliyorlar sürekli bir şeyi göstermiyor. Üniversite, ortaokul öğrencilerimiz de var.

Bir yere kaçtığımız yok. Varsa bir suçumuz bununla ilgili her şeyi yapmaya hazırız. Toplumun yüreğine umarım su serpilir."