BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Enis Berberoğlu sanırsınız ki yan bahçeden erik çalarken yakalanmış!

Sabah yazarı Fahrettin Altun, MİT TIR'ları davasında tutuklanan Enis Berberoğlu'nu yazdı, Soner Yalçın'ın Berberoğlu hakkındaki olay sözlerini hatırlattı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Fahrettin Altun, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" için "cürmünüz kadar yer yakarsınız" dedi.

"Adalet" yazılı pankartla İstanbul'a yürüyen Kılıçdaroğlu'nu sözlerle eleştiren Altun, yazısında  "Sokak siyasetinden, kaos çıkarmaktan, toplumu bölmekten, hatta ve hatta iç savaş çıkarmaktan medet uman bir CHP!" ifadelerine yer verdi.

SANKİ YAN BAHÇEDEN ERİK ÇALARKEN YAKALANMIŞ

Berberoğlu'nun tutuklanmasına gösterilen tepkiler için "Tepkilere bakınca sanırsınız ki bu milletvekili yan bahçeden erik çalarken yakalanmış" diye yazan yazar, mahkûmiyete konu olan suçun casusluk olduğuna işaret etti.

Olayın nasıl Berberoğlu'na uzandığını ve Sözcü yazarı Soner Yalçın'ın Berberoğlu hakkındaki şok sözlerini hatırlatan Altun'a kulak veriyoruz:

SONER YALÇIN'IN "BERBEROĞLU CHP'NİN FETÖ İMAMI" İDDİASI

"Enis Berberoğlu, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan mahkûm oldu.
Dava malum, "MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" davası.
İş Enis Berberoğlu'na nasıl uzandı peki?
Can Dündar ele verdi Berberoğlu'nu.
MİT TIR'larına baskın yapanlar kimdi sahi?
15 Temmuz'da gerçek yüzünü bütün Türkiye'nin gördüğü cani terör örgütü FETÖ.
Bu baskının ardından "Türkiye'nin DEAŞ'a destek verdiği" yalanını dolaşıma sokma projesi de FETÖ'ye aitti. Birileri de buna alet oldu.
Diyeceksiniz ki "onların suçu yok, onlar aldıkları ihalenin gereğini yerine getirdiler." Aldıkları ihalenin ne olduğunu pekala biliyorlardı.
Alınan ihale, Türkiye'yi "teröre destek veren ülke" olarak göstermek, Türkiye'de bir yönetim değişikliği meydana getirmekti.
Soner Yalçın'ın önce "CHP'nin FETÖ imamı" diye nitelediği Enis Berberoğlu, Hürriyet'in genel yayın yönetmeni iken de gazetesini FETÖ'cü Zaman gazetesinin yancısı haline getirmemiş miydi?"

Fahrettin Altun'un yazısının tamamı