BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Sözcü yazarı Öztürk’ün amcasının oğlu FETÖ'nün Brezilya imamı mı?

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün amcasının oğlunun FETÖ’nün Brezilya imamı olduğu iddiası doğru mu? Saygı Öztürk Sedat Ergin'e konuştu.

Abone ol

FETÖ'nün Brezilya imamının amcasının oğlu olduğu iddiasına tepki gösteren Saygı Öztürk, Nüfus Müdürlüğü'ne başvurup amcasının olmadığına dair yazı istediğini söyledi.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugünkü köşe yazısında FETÖ'yle bağlantılı olduğu ileri sürülen Sözcü gazetesine yönelik suçlamalara yer verdi.

Sözcü'yle ilgili iddiaların ciddiyetten uzak olduğunu savunan Ergin, köşesinde yanıt verdi. Saygı Öztürk'le ilgili ortaya atılan iddiayla ilgili olarak Ergin, konuyla ilgili aradığı Öztürk'ün açıklamalarını aktardı:

SAYGI ÖZTÜRK: BENİM AMCAM YOK

"En çok yadırgadığım hususlardan biri, sanıkların arama kararlarında karşımıza çıktı. Bu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün amcasının oğlunun FETÖ’nün Brezilya imamı olduğunun ileri sürülmesi. İddiaya göre, imamın adı Hamdullah Öztürk.

Tabii ‘suçun şahsiliği’ ilkesinden hareket ederek de bu iddiaya karşılık vermek mümkün ama ben Saygı Öztürk konusunda Hürriyet’in eski Ankara Temsilcisi olmamdan kaynaklanan tecrübeme dayanarak konuşmak istiyorum. Ankara Bürosu’nda Saygı Öztürk ile uzun yıllar çalışmış biri olarak ona FETÖ’cülük imasının dahi yapılabilmiş olmasını kabullenmem mümkün değil. Saygı’nın çok sayıda kitabı var ve son yıllardaki kitaplarının önemli bir bölümü Gülen cemaatinin kurguladığı kumpas davalarını konu alıyor. En önemli kitaplarından biri “Okyanus Ötesi Vaiz” adını taşıyor ve ‘Gülenciler’in ağırlıklı olarak polis içinde nasıl örgütlenmiş olduğunu belgelere dayanarak anlatıyor. Saygı’nın bu kitabı yazdığı tarih Gülen cemaatine kafa tutmanın biraz cesaret istediği 2010 yılıydı.

Dün Saygı ile konuştum, “Benim amcam yok. Amcam olmadığı için amcamın oğlu da yok. Nüfus müdürlüğüne başvurup bir amcam olmadığına ilişkin bir yazı aldım” dedi.