BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Engin Ardıç'tan olay CHP iddiası

Yerel seçimler sonrasında CHP'nin performansı sorgulanıyor. Yazar Engin Ardıç, CHP'lileri kızdıracak büyük bir iddiada bulundu.

Abone ol

CHP'nin tek başına seçim kazanamayacağını iddia eden Sabah si yazarı , "Kazansın, okurlarımdan özür diler ve bir daha tek satır yazmamak üzere bu işi bırakırım." diye yazdı. 

Yerel seçimlerde istenen oyu alamayan ana muhalefet partisi bundan sonra ne yapacak? Parti politikasının iktidara yürümek için yeterli olmadığı yönünde genel bir kanaat hakim.

Eleştiri oklarının çevrildiği CHP'yi bugünkü köşesinde ele alan Sabah yazarı Engin Ardıç, kendisine has üslupla CHP'nin iflah olmayacağını yazdı. Hatta bir iddiası var ki çok konuşulacak. Yazarı dinliyoruz.

KILIÇDAROĞLU GİDERSE MESELE ÇÖZÜLÜR SANIYORLAR

(...)Beş yüz kere yazdık ama gene yazalım: CHP hiçbir serbest seçimi tek başına kazanamamıştır ve kazanamaz. (Fethullah Hocaefendi Hazretleri'ne özel not: Bunu yalnız bendeniz değil, bir zamanlar Said-i Nursi Hazretleri de söylemiş, ben onun yalancısıyım!)
Kazansın, okurlarımdan özür diler ve bir daha tek satır yazmamak üzere bu işi bırakırım.
Şimdi o cenahta kimileri gene bir başkan arayışına girdiler, Kılıçdaroğlu giderse mesele çözülür sanıyorlar. Baykal gidip Kılıçdaroğlu gelince meselenin çözüldüğünü sandıkları gibi.
Hele şu günlerin "şokunu" atlatsınlar (kazı çevirmek için şimdilik cumhurbaşkanı seçimine odaklandılar), partinin başına Sarıgül'ü getirme çalışmaları başlayacak. (Feyzioğlu nerede yahu, onu piyasaya sürmeyecek misiniz? Yoksa 2019 yılına, "Sarıgül sonrasına" mı saklıyorsunuz?)
Bunlar, CHP amigolarının "akılsız" kesimi. Akıllıları da, "başkan değiştirmekle hiçbir şey hallolmaz, politika değişsin" diyorlar.
Başkanları da onları kırmıyor, gidiyor eliyle kurt kafası yapıyor işte!..."

VELEV Kİ...

CHP'nin hiçbir zaman sosyal demakrat parti olmadığının savunan Ardıç, yazısında o ihtimalin gerçekleşmesi halinde bile CHP'nin karşılaşacağı tabloyu anlattı:

Velev ki... Velev ki CHP'yi sosyaldemokratlar ele geçirdiler ve halka, basın amigolarının pek istedikleri "merkez sol" vaatlerde bulundular... (Hariçten gazel okuyan Kemal Derviş bile bu partiye "merkez sol" demekten utanmıyor.)
Bunun bir anlamı da bir getirisi de olmayacaktır, çünkü AKP zaten o politikaları pek güzel uyguluyor!
Ne diyecekler? Başörtüsüyle üniversiteye girebilir, devlet memuru olabilirsin mi diyecekler, hastane kapılarında sürünmeyeceksin mi?
Yoksa "beş milyon köylüyü hayatlarında ilk defa uçağa bindireceğiz" mi diyecekler, AKP bunu çoktan başardı.
Sosyaldemokrasiyi de iktidar uygulayınca, bazılarının özlemle aradıkları "esaslı bir anamuhalefete" de gerek kalmıyor. Bu ülkenin eksiği muhalefet değildir.