BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  GÜNCEL

Engelli kadına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık beraat etti

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL Esenyurt'ta tekerlekli sandalyeli D.A.'ya bir AVM'nin tuvaletinde tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında 28 yıla kadar hapis cezası istenen E.G., delil yetersizliğinden beraat etti.

Abone ol

Esenyurt'ta 24 Eylül 2016 tarihinde E.G., bir AVM'nin engelli tuvaletinde tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan kas hastası D.A.'ya tecavüz ettiği iddiası ile "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık E.G. ve avukatı Atıl Uğur katılırken, şikayetçi D.A. duruşmaya katılmadı.

"Yeterli ve inandırıcı delil bulunmuyor"

Sanık E.G.'nin avukatı Atıl Uğur, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Karar verileceği belirtilerek son sözü sorulan sanık tutuksuz sanık E.G., "Takdir mahkemenindir" dedi. Kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanığın cezalandırılması için yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığını gerekçe göstererek beraatine karar verdi.

10 ay tutuklu kalmıştı

Bu soruşturma kapsamında 25 Eylül 2016 tarihinde tutuklanan E.G., 13 Temmuz 2017 tarihinde yapılan duruşmada tahliye edilmişti.