BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.402,74
HABER /  DÜNYA

Engelli çiftin evi kül oldu

Adıyaman’da elektrik kontağından çıkan yangın engelli çifte ait evi kül ederken, eşya kurtarmak için hayatlarını tehlikeye atan bazı vatanda...

Abone ol

Adıyaman’da elektrik kontağından çıkan yangın engelli çifte ait evi kül ederken, eşya kurtarmak için hayatlarını tehlikeye atan bazı vatandaşlar tepki çekti.
Edinilen bilgiye göre, engelli oldukları öğrenilen Bülent ve Gülbeyaz Özdemir çiftinin Adıyaman merkeze bağlı Yarmakaya (Çakal) köyündeki evlerinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın çıktığı esnada 3 yaşındaki kızı Toprak Özdemir’le uyuyan Gülbeyaz Özdemir, alevleri fark eden babası ve komşuları tarafından uyandırılarak evden çıkarıldı.
Kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden köylüler, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi, aşırı duman nedeniyle yangına yeterli müdahaleyi yapamadı. Bu arada köylüler, eşyaları kurtarmak için ellerinde tokmaklar ve uzun çubuklarla evin duvarlarını yıkmaya çalıştı. Bu arada aşırı dumandan etkilenen köylüler ve itfaiye erlerine zehirlenmemeleri için ayran verildi. Yangının bu şekilde söndürülemeyeceği anlaşılınca ev olay yerine çağrılan kepçe yardımıyla tamamen yıkıldı. Kepçe yıkım yaparken bazı vatandaşların toprak evin üzerine çıkarak eşyaları kurtarmak için hayatını tehlikeye atması tepki çekti. İki odalı toprak evin tamamen yıkılmasının ardından yangın söndürüldü.
Gülbeyaz Özdemir, yangın esnasında evde kızıyla birlikte uyuduğunu ve kendisini babasının uyandırdığını belirterek evdeki her şeyin yandığını söyledi.
Köylü vatandaşlar da engelli çiftin maddi durumunun iyi olmadığını ve yangınla birlikte hiçbir şeylerinin kalmadığını ifade etti.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)