BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  EKONOMİ

Enflasyon niye yükseldi? Mehmet Şimşek açıkladı

Enflasyon 14 yılın en yükseğine çıktı ve yüzde 12,98 oldu. Peki enflasyonu tetikleyen ne oldu bu artışın sebebi ne? Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

Abone ol

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,98'e çıkan enflasyon rakamları için Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Şimşek, durumun "geçici bir etkiden" kaynaklandığını ifade etti ve şunları söyledi: Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor. Sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki var. Aralık'ta ters yönde düzeltmesi olacaktır. Gıda Komitesi bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçlıyor. Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda Aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek."

KASIM AYI ENFLASYONU : Enflasyon Kasım ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artarak yıllık bazda yüzde 12,98'e çıktı. Böylece enflasyon, Aralık 2003'ten bu yana en yüksek seviyesine yükselmiş oldu. Hükümetin hazırladığı orta vadeli programda yıl sonu enflasyonunun yüzde 9,5 olması bekleniyordu. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi ise yüzde 5 seviyesinde bulunuyor.

enflasyon son 10 yılda ne kadar oldu

Dolar bugün ne kadar? 4 Aralık 2017 dolar-euro fiyatları

Altın fiyatlarına ne oldu? Çeyrek altın ne kadar?