BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Enerji Bakanlığı'ndan flaş elektrik kesintisi açıklaması

3 gündür süren elektrik kesintisine ilişkin Enerji Bakanlığı'ndan son dakika açıklamalar geldi. Elektrik kesintilerinde son durum ne? Herhangi bir ilçede kesinti devam ediyor mu?İşte Enerji Bakanlığı'nın açıklamaları...

Abone ol

İSTANBUL'da 3 gündür süren elektrik kesintisi için yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Enerji Bakanlığı sürdürülen çalışmalara ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

"HERHANGİ KESİNTİ YOK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, şu anda herhangi bir elektrik kesintisinin bulunmadığı açıklandı. 

Bakanlıktan son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yapıldı. 

Açıklamada, "Şu anda herhangi bir elektrik kesintisi bulunmamakta" ifadesi kullanıldı. 

Son günlerde hava şartlarının etkisiyle Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında kopmalar meydana geldiği, ekiplerin oluşan arızaları onarımı için aralıksız çalıştığı belirtilmişti.

"HASARLARIN TESPİTİ KOORDİNELİ İNCELEME BAŞLATILDI"

Enerji bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:  "Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtınanın, Anadolu'dan gelen ve İstanbul'u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.

Ekiplerimiz 4 grup halinde toplam 164 kişi ile arızaların onarımı için aralıksız çalışmalarına devam etmektedir. Hava koşullarının normale dönmesi ile 7 hat boyunca 4 adet 20mx80m boyutundaki direğin tamamen yıkıldığı, 69 adet direk üstü kulenin kırıldığı ve koptuğu tespit edilmiştir. Bu boyutlarda bir hasarın neden kaynaklandığına ilişkin de araştırma çalışmaları başlatılmıştır.

Düzenli bakımları yapılan ve bazıları çok yakın zamanda yenilenen hatlarda, bu boyutlarda bir hasarın nasıl oluştuğu ile ilgili tüm ihtimaller üzerinde durulmaktadır.

Bu çerçevede Bakanlık birimlerimizin çalışmalarının yanında, hasarın neden kaynaklandığını tespit etmek için, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir inceleme başlatılmıştır. Bakanlığımız ilgili tüm birimleri sahadaki çalışmaları takip etmekte ve yönetmektedir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur."