BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,89
HABER /  GÜNCEL

En ucuz benzin Iphone'da

Tüketiciler bulundukları bölgedeki istasyonların akaryakıt satış fiyatlarını iPhone'dan izleyerek en ucuzunu seçebilecek

Abone ol

EPDK, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren otomasyon ağını genişletiyor. Habertürk'ün haberine göre Türkiye'nin, 81 ilinde faaliyet gösteren binlerce akaryakıt istasyonu 'cep'e giriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektöründe 1 Temmuz'da yürürlüğe giren ve kurumun akaryakıt dağıtım şirketinin deposundan nihai tüketiciye ulaşana kadar benzin, motorin ve fuel-oil satışlarını anlık takip altına aldığı otomasyon ağını genişletecek.

Böylece tüketici, lokal olarak bulunduğu bölgedeki akaryakıt fiyatlarını ve ürün fiyatlarını gerçek zamanlı olarak görebilecek. Karşılaştırma olanağıyla en ucuz akaryakıtı satın alabilecek.

5 FİRMA DEVREDE

EPDK yetkilileri, otomasyon ağı sistemini müşteri odaklı olarak işlevsel kılmayı hedeflediklerini belirterek "Benzin istasyonlarının akaryakıt satış fiyatlarının anlık ve kuruşu kuruşuna iPhone'dan izlenmesi için çalışma başlatıldı" dedi. Yetkililer, akaryakıtta otomasyon sisteminin ana dağıtım şirketleri adına kurulan 5 firmanın iPhone uygulaması için de devrede olduğunu anlattı. Katma değerli hizmetler için belli bir bedel talep eden iPhone'un pazarlık masasına getireceği ücret uygulama açısından kilit noktayı oluşturuyor. Uygulamanın yıl sonunda hayata geçirilmesi hedefleniyor.

55 DAĞITIM ŞİRKETİ, 13.763 BAYİ VAR

Akaryakıt sektöründe toplam 55 dağıtım şirketi faaliyet gösteriyor. Bu şirketler, 12 bin 825'i istasyonlu ve 939'u istasyonsuz olmak üzere toplam 13 bin 763 bayiyle tüketicilere benzin, motorin satışı yapıyor.