BIST 10.634
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.427,24
HABER /  GÜNCEL

TRT TÜRK'te canlı yayın skandalı

TRT Türk'teki program için "skandal" diyen muhabir ve editörler yoksa haberin videosunu hiç mi izlemedi?

Abone ol


TRT Türk'te pazartesi günü yayınlanan Bu Ülke programında çok ilginç bir şey yaşandı. Bazı medya sitelerinde Playback Skandalı diye sunulan olayın perde arkası neydi? 

KONUK ESİN AVŞAR

Pazartesi günü TRT Türk'te Nur Aydın'ın sunduğu Bu Ülke'nin konuğu Türk müziğinin Avrupa'daki temsilcilerinden biri olan Esin Avşar'dı.

Canlı yayında, Esin Avşar ile sohbet eden sunucu Nur Aydın, bir VTR girmek için konuğundan izin istedi, "ardından müzik ile devam ederiz belki" dedi ve Oyuncular Sendikası ile ilgili bir haber videosunu yayınladı.

MÜZİK VAR PİYANİST YOK

Ardından da Esin Avşar'ı ayakta, sahnede dururken gördü izleyiciler. İşin ilginci, Avşar'ın sesinden Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'ndan bir bölüm çalıyordu. Ancak şarkıyı söylemesi beklenen Esin Avşar hiç bir şey yapmadan ayakta duruyordu.

PLAYBACK'TEN HİÇ HOŞLANMAM

İzleyicileri şaşırtan bu durum yaklaşık 20 saniye kadar sürdü ve müziğin bitmesiyle birlikte Esin Avşar da kendisine ayırılan yere oturdu. Sunucu Nur Aydın'a, "Şunu söyleyeyim... Ben playback yapmaktan hiç hoşlanmam. Bana sahtekarlık gibi geliyor. Ama hayalet bir piyanist düşüneceğiz. Ancak piyanistim rahatsızlandı. O olmayınca böyle hayalet piyaniste kaldık" dedi.

Yani bazı sitelerin iddia ettiği gibi ne senkron tutturulamamıştı. Ne de Esin Avşar çok sinirlenmişti. Gayet sakin yaşanan problemin nedenini anlatan usta müzisyen rejiyi de fırçalamamıştı.

İZLEYİN SİZ KARAR VERİN

İşte Esin Avşar'ın playback yapmadığı ama programa ve izleyicilere saygısından sahneye çıktığı o görüntüler... İzleyin ve siz karar verin...