BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

En şair milletvekilleri bizde!

TBMM Başkanlığı, şiir yazan 27 milletvekilinin eserlerini bir kitapta topladı. AK Parti ve CHP milletvekillerinin şiirlerinin arasına Sanayi Bakanı Coşkun’un şiirleri de eklendi.

Abone ol

Türkiye’nin bugüne kadarki en genç parlamentosunu oluşturan 22. dönem milletvekilleri şiire düşkünlükleriyle öne çıkıyor.

TBMM Başkanlığı, şiir yazan 27 milletvekilinin eserlerini bir kitapta topladı. AK Parti ve CHP milletvekillerinin şiirlerinin arasına Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un şiirleri de eklendi. 168 sayfalık kitapta milletvekillerinin fotoğrafları ve özgeçmişleri de yer aldı.

Bunlar arasında en dikkat çeken, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren oğluna yazdığı duygusal şiirdi. Oğlunun ölümünden kendini sorumlu tutan Seyhan’ın şiiri, “Beni affet lütfen elveda oğlum” dizeleriyle bitiyor. Kitapta, Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kendisine armağan ettiği Mont-Blanc marka dolma kalemin anısına yazdığı şiir de dikkat çekiyor. TBMM Başkanlığı, hazırlanan kitapta AK Parti’nin ödüllü şair vekili Atilla Maraş ve Zülfü Livaneli’nin şiirlerine yer verdi. Vekillerin şiirlerinde genellikle sevgi ve hüznü işlediği görüldü. Başyazısını TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın yazdığı şiir kitabında hiçbir kadın milletvekilinin şiirinin bulunmaması ise gözlerden kaçmadı. Şiirlerin bazıları şöyle:

Elveda Oğlum
Uzadı geceler sabah olmuyor
Hiçbir zaman yerin dolmuyor oğlum
Hayata tutunmak mümkün değil ki
Yaşamak mı?
Sensiz olmuyor oğlum
Odanı bozmadım duruyor yerin
Teninin kokusu yastıkta senin
Dönecekmiş gibi bakar gözlerin
Ne olur mümkünse geliver oğlum
Bir haber bekledim yıllarca senden
Her ayrılık sensiz bir veda oğlum
Bilirim dönüş yok gittiğin yerden
Beni affet lütfen, elveda oğlum
Tacidar Seyhan

Bir Kalem Hikayesi
Kıymetli kalemlerim oldu
İmza attım büyük programlara
Dolaştım dünya âlemi
Hiç kullanamadım o kalemi
Şimdi çalışma masamda hepsi
Ama o kalem en kıymetlisi
Ali Coşkun