BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En güzel Yağcıbedir Halısı seçildi

Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, "En güzel Yağcıbedir Halısı" yarışması düzenledi.

Abone ol

Sındırgı Belediyesi'nin yöresel Yağcıbedir halısı ile ilçeyi tüm dünyaya tanıtmak ve Yağcıbedir kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği, "12. Uluslar arası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri Etkinlikleri" kapsamında halı yarışması düzenlendi.

Çevre köylerden ve ilçe merkezinden yaklaşık 25 halı dokuyucusunun katıldığı yarıºmadaki halılardan dereceye giren halıları Sındırgı Halıcılar Derneği'nden 6 kiºilik juri belirledi. Jüriinin yaptığı ilk değerlendirmelerde 10 halı şekil bozukluğu ve orijinal motif kullanılmadığı için elendi.

Geriye kalan 10 halıda ise şekil, motif, renk ve dokuma sıklığı gibi teknikler incelendi. Her bir jüri üyesi halılara ayrı ayrı puan verdi. Jürinin verdiği puanların toplanmasının ardından en yüksek puanı alan halı birinci seçilirken bunu takip eden diğer iki halı da iki ve üçüncü seçildi. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü seçilen halıların hafta sonu gerçekleşecek olan festivalin ilk gününde açıklanacağı, en güzel Yağcıbedir halısının festival boyunca Sındırgı Belediyesi önünde sergileneceği bildirildi.