BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  DÜNYA

En genç lider seçim zaferini ilan etti

Avusturya seçimlerinde sandığın en genç başbakan adayı Sebastian Kurz, seçimleri kazandığını ilan etti. İlk sonuçlara göre Kurz, seçimlerde oyların yüzde 30.2'sini aldı.

Abone ol

Avusturya'daki parlamento seçimlerinde ilk sandık sonuçlarına göre seçimi Avusturya Halk Partisi (ÖVP) başbakan adayı Sebastian Kurz, seçimleri kazandığını açıkladı. Kurz'a göre ÖVP, kullanılan oyların yüzde 30.2'sini aldı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'ın başbakan adayı olduğu partinin kazanması durumunda Kurz'un Avrupa'nın en genç lideri olacağı biliniyor.

Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulunan Sosyal Demokrat Partili Başbakan Christian Kern, Türk kökenli seçmenlere seslenerek, “Pazar günkü seçim hepimizin geleceğini değiştirecek. Sosyal imkanların kısıtlandığı, bencil ve günah keçisi aranan bir ‘siyah (ÖVP)- mavi (FPÖ)’ koalisyonu mu istiyoruz, yoksa sosyal sorumlulukların bilinciyle hareket eden bir yönetim mi istiyoruz? Sosyal sorumluluk bilincinde olan her vatandaşımızın SPÖ’yü tercih etmesini istiyorum” dedi.

LAKABI İMPARATOR

Kamuoyu sondajları doğru çıkar da Sebastian Kurz başbakan seçilirse, ‘İmparator’, ‘Harika Çocuk’ gibi lakaplar takılan, seçmenin ‘selfie’ çektirmek için kuyruk olduğu 31 yaşındaki siyasetçi Avrupa’nın en genç lideri olacak.