BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

En çok ziyaret edilen tarım fuarı Konya'da

Pazar günü sona eren Konya 8.Tarım fuarı. Türkiye'de "En çok ziyaret edilen" tarım fuarı unvanını elde etti

Abone ol

Ziraat Mühendisleri Odası "Kriz döneminde tarımın önemi çok net bi şekilde anlaşıldı.Krizden en az etkilenen tarım sektörü olduğu için bu fuara katılı gerçekleşti" dedi.

Pazar günü sona eren Konya 8. Tarım Fuarı, Türkiye'de ''en çok ziyaret edilen'' tarım fuarı unvanını kazandı.

Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün süren Konya Tarım Fuarı'nın pazar günü sona erdiğini söyledi.

Fuarın 155 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Ersözlü, ''Bu büyük katılımda krizden sonra büyümenin etkisi oldu. Ancak TÜYAP'ın tanıtım ve pazarlama ekibi, bu fuar için, özellikle yurt içi ve yurt dışından heyet getirilmesi konusunda önemli çaba sarf etti'' dedi.

Sektörün büyüklüğünün de fuarın başarısında önemli rol oynadığını ifade eden Ersözlü, ''Tarım son yılların parlayan yıldızı... Ülkemizde tarım daha da büyüyecek. Tarım ayrıca istihdamın yüzde 45'ini karşılıyor. Konya, Tarım Fuarı büyüklüğü açısından Bursa'dan sonra ikinci sıraya yerleşti. Ziyaretçi açısından Türkiye'nin en çok ziyaret edilen tarım fuarı oldu'' dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar ise 8. Konya Tarım Fuarı'nın, bugüne kadar gördükleri en yüksek katılımlı fuar olduğunu söyledi.

KONYA'NIN TARIMIN BAŞKENTİ OLDUĞU TESCİLLENDİ

''Bu son fuarla tarımın başkentinin Konya olduğu tescillenmiş oldu'' diyen Taşpınar, şunları kaydetti:

''Kriz döneminde tarımın önemi çok net bir şekilde anlaşıldı. Krizden en az etkilenen tarım sektörü olduğu için bu fuara rekor katılım gerçekleşti. Katılımcı firmalar çok memnun ayrıldı. Tarımın önemi giderek artıyor. Ülkemizin bir tarım ülkesi olduğu, Konya'nın da bir tarım kenti olduğu adeta belgelenmiş oldu. Fuara ağırlıklı olarak tarım aletleri üreten firmaları katıldı. Zaten Konya tarım aletleri üretimde rakipsiz... Türkiye'nin her tarafından, Ege, Trakya ve Çukurova'dan çok sayıda heyet geldi, Orta Doğu ülkelerinden de alım heyetleri katıldı.''

Taşpınar, Konya Tarım Fuarı'nın her yıl biraz daha büyüyeceğini tahmin ettiklerini ancak bugün bile yeterli gelmeyen mevcut fuar alanının bir bu kadar daha büyütülmesi ve ziyaretçilerin kullandığı park alanının ise 3 katına çıkarılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Yurt içi ve dışından 450 firma ve temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen 8. Tarım Tarım Fuarı'nı geçen yıl 128 bin kişi ziyaret etmişti.