BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emre 1 gün sonra evinde

Van’da dün akşam saatlerinde kaybolan ve yaklaşık 16 saat sonra bulunan 9 yaşındaki Emre Aşan, 24 saat sonra da evine geldi.<br/>Edinilen bi...

Abone ol

Van’da dün akşam saatlerinde kaybolan ve yaklaşık 16 saat sonra bulunan 9 yaşındaki Emre Aşan, 24 saat sonra da evine geldi.
Edinilen bilgiye göre İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli TOKİ konutlarında ikamet eden Emre Aşan (9) dün akşam saatlerinde babasının iş yerine gitmek üzere evden ayrılmıştı. İş yerine giderken yanlış sokağa giren küçük Erme, yolu kaybetmesi üzerine evine dönememişti. Ailenin durumu polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerine bildirmesi üzerine ekipler, mahallede gece geç saatlere kadar yaptıkları aramada olumlu bir sonuca varamamış, aramayı sabaha bırakmıştı.
Sabah saatlerinde küçük Emre’nin bulunması ailesini sevince boğarken, arama çalışmalarına katılmak için yola çıkan ekipler ise normale döndü. Küçük Emre, babası Sıraç Aşan ile birlikte ilk önce sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 2 Nisan Polis Merkezi’ne, ardından da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülerek bilgisine başvurulduktan sonra evine gönderildi.

24 SAAT SONRA EVİNDE
Çocuk Şube’den ayrıldıktan sonra babası ile evine giden küçük Emre, annesi ve kardeşleri tarafından kapıda karşılandı. Çocuğuna doyasıya sarılan anne Sinem Aşan, çocuğunu bulanlardan ve arama çalışmalarına katılanlara teşekkür ederek, çocuğunun kaybolduğunu öğrenince çok korktuğunu, gece sabaha kadar gözüne uyku girmediğini söyledi. Sabah bulunduğu haberi geldiğinde yeniden dünyaya geldiğini ifade eden anne Sinem, "Allah kimseye böyle durum yaşatmasın. Çok zor bir durum. Allah Emre’yi bize bağışladı. Çocuğumu arayanların hepsinden Allah razı olsun” dedi.


BABA SIRAÇ AŞAN
Baba Sıraç Aşan ise, çocuğunun kaybolduğunu örenince yakın çevrede aramaya başladıklarını ifade ederek, “Yakın çevrede gören olmayınca durumu polis ve AFAD ekiplerine haber verdik. Sağ olsunlar, vatandaşların da desteği ile TOKİ konutları ve çevresi geç saatlere kadar arandı ancak Emre’nin izine rastlanmadı. Hal böyle olunca endişemiz daha da artmaya başladı. Acaba biri mi kaçırdı, bir çukura mı düştü? İnsanın aklıdan her türlü şeyler geçiyor. Televizyonlarda da sürekli bu konuları izliyoruz. O da bizi tedirgin ediyor. Çok şükür sabah güzel haberi alınca sanki yeni doğmuş gibi oldum. Başta emniyet müdür ve personeli olmak üzere, AFAD ekiplerine ve vatandaşlara çocuğumu arama çalışmalarında emek sarf ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

"BİR BAKTIM, TANIMADIĞIM SOKAKTAYIM"
Küçük Emre ise, babasının yanı gitmek üzere evden ayrıldığını ifade ederek, “Bir baktım, tanımadığım bir sokaktayım. Yolu bulmak için başka sokaklara girince tamamen kayboldum. Sokakta yürürken genç biri arabasıyla yanıma geldi, tek başıma neden dolaştığımı sordu. Ben de kaybolduğumu söyledim. Evimi sordu, yerini söyleyince, “Uzaktır, gel benim evime gidelim, sabah bırakırım seni” dedi ve evine gittik. Sabah erken saatlerde kalktığımızda, ’Başka yakınlarda tanıdığın yok mu?’ diye sordu. Ben de, ’Hacıbekir Mahallesi’nde amcam var’ dedim. ’Tamam orayı biliyorum, seni bırakırım’ dedi ve beni amcamın evinin yakınına bırakıp oradan ayrıldı. Ben de amcamın evine gittim. Babama haber verilmesinin ardından işlemlerimiz yapıldı, daha sonra da evimize geldik” dedi.
(İHA)