BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.398,10
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten wikileaks'e yalanlama

Odatv davasının tutuklu sanıklarından Barış Terkoğlu'nun 'Sızıntı-Wikileaks'te Ünlü Türkler' kitabındaki Jikileaks belgelerine emniyetten yanıt geldi

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM), ABD Büyükelçiliği görevlilerine "eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ergenekon davası hakkında brifing verilmediği" bildirildi.

Odatv davasının tutuklu sanıklarından Barış Terkoğlu'nun yeni piyasaya çıkan "Sızıntı-Wikileaks'te Ünlü Türkler" adlı kitabında yer verilen Wikileaks belgelerindeki bir iddiaya Emniyet'ten yanıt geldi. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ergenekon davası hakkında Emniyet görevlilerince brifing verildiği yalanlandı.

EGM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, bazı basın yayın organlarında EGM görevlilerinin 2008 ve 2009'da ABD Büyükelçiliği görevlilerine, eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, eski CHP Genel Başkanı Baykal ve "Ergenekon" davasıyla ilgili "brifing verildiği" şeklinde haber ve yorumlar çıktığı hatırlatıldı.

Duyuruda, "Haberlerde yer alan iddialar, kesinlikle gerçeğe aykırıdır. Türk Polisi, bugüne kadar hiçbir ülkenin büyükelçiliğine giderek brifing vermemiştir" ifadesine yer verildi.