BIST 10.214
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.465,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Oğlu dolandırıcılığı engelledi

Aksaray'da internet hattının terör örgütünce kullanıldığını söyleyerek para isteyen kişinin hesabına 7 bin Avro yatırmaya giden yaşlı adam, oğlu polise haber verince dolandırılmaktan kurtarıldı

Abone ol

Aksaray'da internet hattının terör örgütünce kullanıldığını söyleyerek kendisinden para isteyen kişinin hesabına 7 bin Avro yatırmaya giden yaşlı adam, oğlunun polise haber vermesiyle dolandırılmaktan kurtarıldı.

Aksaray'da oturan 62 yaşındaki Mustafa B'yi telefonla arayan ve kendisini başkomiser olarak tanıtan bir kişi, yaşlı adama, internet hattının terör örgütü tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

Telefondaki kişi, daha sonra Mustafa B'den örgüt üyelerinin tespiti ve yakalanması için vereceği hesap numarasına 7 bin Avro yatırmasını istedi.

Söylenenlere inanan yaşlı adam, telefondaki kişiden aldığı hesap numarasına 7 bin Avro yatırmak için, banka şubesine gitmek üzere evinden çıktı.

Durumu öğrenen Mustafa B'nin oğlu T.B. de babasının, dolandırılacağını Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bildirdi.

Bunun üzerine polis ekipleri, kent merkezindeki banka şubeleriyle irtibata geçerek, Mustafa B'nin havale işleminin yapılmamasını istedi.

Kısa sürede banka şubesine giden polis ekipleri, havale için banka görevlisine talimat veren yaşlı adamı, 7 bin Avro'yu göndermek üzereyken engelledi.

Dolandırılmaktan kendisini kurtaran polislere teşekkür eden Mustafa B'nin daha sonra olayla ilgili ifadesi alındı.