BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten kadınlara VIP koruma

Mersin Emniyet Müdürlüğü kadına şiddetin gündemden düşmediği son dönemde örnek bir çalışmaya imza atarak şiddet kurbanı veya hayati tehlike taşıyan 6 kadını koruma altına aldı.

Abone ol

Yaklaşık 4 aydır korunan kadınlar, yine bayan koruma polisleri tarafından adım adım takip ediliyor. Mersin genelinde polisten korunma talep eden 21 kadın bulunuyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün şiddet mağduru kadınlara yönelik bir süre önce geliştirdiği bir proje Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından örnek alınarak diğer illerde de uygulanmaya konulacak. Yaklaşık 4,5 ay önce eşinden şiddet gören veya boşandıktan sonra eski eşinden tehdit alan çok sayıda kadın korunmak amacıyla Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Başvurularla ilgili tek tek inceleme yapan polis 6 kadının gerçekten hayati tehlike altında olduğunu düşünerek korunmalarına karar verdi. Sözkonusu kadınlar birer gün eğitime tabii tutularak korundukları süre içinde dikkat etmeleri gereken konularda uyarıldı. Daha sonra Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler bu kadınları korumak amacıyla görevlendirildi.

VIP koruma eğitimi alan kadın polisler kadınlar tarafından çevresindekilere arkadaş veya eski bir dost olarak tanıtıldı. Beraber göründükleri süre içinde dikkat çekmeyen koruma ihtiyacı duyan kadın ile koruma görevlileri Mersin genelinde birlikte dolaşmaya başladı. Bir saldırı olasılığı durumunda koruma polisi resmi veya duruma göre sivil ekipler de takviye edildi.

Koruma durumu kadının il dışına taşınması veya eski eşin saldırı tehlikesi ortadan kalkana kadar devam ediyor. Koruma altına alınan 6 kadından biri
başka bir memlekete taşındığı için koruması kaldırıldı, ancak gittiği ilin Emniyet Müdürlüğü'ne durum hakkında kısa bir bilgi verildi. İl bazında yaşama geçirilen proje 15 gün önce ilçe emniyet müdürlüklerinde uygulanmak üzere gerekli girişimlerde bulunuldu. korunma talep eden kadınlarla ilgili dosyalar ilçe emniyet müdürlüklerine gönderildi. İlçe müdürlükleri bu kadınlarla birebir görüşüp haklarında inceleme yapılarak korunmalarının gerekli olup olmadığına karar veriyor.