BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'ten flaş Murat Sancak açıklaması!

Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bugüne kadar 'terör' bağlantılı olduğu iddiaları gündeme gelen saldırganların "Kriminal bir grupla iltisaklı" olduğunu belirtildi.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü'nden Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Emniyet Müdürlüğü, saldırganların "Kriminal bir grupla iltisaklı" olduğunu belirtti.

Murat Sancak ve Star Medya Grubu saldırının bir "terör" eylemi olduğunu iddia ederken perde arkasında Gülen Cemaati ve Doğan Medya Grubu'nun olduğunu öne sürmüştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bugüne kadar 'terör' bağlantılı olduğu iddiaları gündeme gelen saldırganların "Kriminal bir grupla iltisaklı" olduğunu belirtildi.

Emniyet'in açıklaması şu şekilde:

" 20.08.2015'de Büyükçekmece Hadımköy'de Star Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'ın da içinde bulunduğu araca kimliği meçhul kişilerce silahlı saldırıda bulunulmuş. Murat Sancak'ın korumasının karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden geldikleri araç ile kaçmışlardır. Söz konusu saldırı ile ilgili olarak harekete geçen emniyet birimlerimiz makul bir süre içerisinde şahısların eşkâllerini belirlemiş, kullandıkları araç plakasını ve kimliklerini tespit etmiştir"

" 'KRİMİNAL' BİR GRUPLA İLTİSAKLI KİŞİLER"

"Bu bağlamda saldırıyı gerçekleştirenlerin 3 kişi oldukları ve ilimizdeki "Kriminal" bir grupla iltisaklı kişilerden oldukları anlaşılmıştır. Bahse konu saldırının geniş bir şekilde kamuoyunu etkileyen Basın, İş Dünyası ve Siyaset Kurumları ile ilişkili olabileceği yolundaki değerlendirmeler de göz önünde bulundurularak olayın tüm boyutları ile aydınlatılması, eylemin nedeni ve eylemcilerin bağlantılarının tam olarak tespit edilebilmesi için soruşturmagenişletilmiştir."

"SANCAK'IN ARACI İÇERİSİNDE OLMADIĞI İDDİALARI..."

"Söz konusu olayla ilgili bazı basın ve yayın organlarında saldırı esnasında Murat Sancak'ın aracı içerisinde olmadığı ve bazı kamera görüntülerinin silindiği şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde 6 kişi gözaltına alınmış ve 5 tabanca ele geçirilmiş olup; şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir"

1 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Dün adliyeye gönderilen 5 şüpheli silahlı örgüt üyesi olmak ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklanmaları talebiyle Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, sevk edilenlerden 1 kişi tutuklanmış, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 2 kişi de serbest bırakılmıştı.

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırı ile ilgili uzun süredir sessizliğini koruyan ve dükü manşetinde "En son biz konuşacağız" diyen Star Grubu, saldırıyı 17 Aralık sonrası iktidara yakın çevreler ve savcılık iddianamesinde "Fethullahçı Terör Örgütü" olarak nitelenen "FETÖ'nün planladığını ve ortaya çıkmasını önlemeye çalıştığını" iddia etti. 

İddiaya dayanak olarak, saldırıdan önce grubun sahibi Ethem Sancak'a Gülen cemaati mensuplarının Almanya'dan gönderdiği ileri sürülen bir mektup gösterildi. Söz konusu mektubun tehdit içerdiği öne sürülürken, aynı dönemde "resmi damgalı 'PKK ve DHKP-C’nin hedefindesiniz' uyarısı gönderildiği, ancak yazıyı, paralel polislerin hedef saptırmak için gönderdiği" iddia edildi.

Hürriyet'in haberine göre, Murat Sancak’a 20 Ağustos günü düzenlenen silahlı saldırının sanıklarını polisin olaydan iki gün sonra tespit ettiği ortaya çıkmıştı. Polisin aynı gün, saldırının terörle bağlantılı olmadığı bilgisini emniyet genel müdürlüğü ile paylaştığı ancak gözaltı ve tutuklama için 2 ay beklenildiği öğrenilmişti.

İşte Ethem Sancak'a gönderildiği iddia edilen o mektup: