BIST 10.051
DOLAR 32,33
EURO 34,79
ALTIN 2.403,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Emniyetten çocuklara trafik hikayeleri

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Trafikte Çocuk Hikayeleri” isimli bir hikaye kitabı hazırladı.

Abone ol

Her yıl ülkemizde binlerce insanın hayatını kaybettiği trafik kazalarının azaltılması, trafik bilincinin oluşumuna katkı sağlanması amacıyla bu kitabın hazırlandığını belirten Sönmez, "Bizim trafik eğitiminde hedef kitlemiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız. Onlar için okullarımızda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eğitici tiyatrolar getirtip bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımız için kalıcı bir eser olacağını düşündüğümüz bu hikaye kitabını da onlar için hazırlattık" dedi.

Bu hikaye kitabının tamamen yerel imkanlarla hazırlandığını ve kitabın Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne tescillendiğini de ifade eden Sönmez, "Çocukların sıkılmadan okumaları ve hikaye kahramanlarının başlarından geçen olaylardan ders alarak trafik kurallarını öğrenmelerinin hedeflendiği 'Trafikte Çocuk Hikayeleri' isimli kitabımız tamamen yerel imkanlarla basılmış ve öğrencilerimize bedava dağıtılacaktır. Bu kitabı İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de gönderdik. Hoş bir çalışma oldu.

Hikayeler gerçek hayatta olan olaylardır. Olaylar Karaman'da yaşanmıştır. Kahramanlardan bir tanesi de halen görev yapan bir trafik polisimizdir" diye konuştu.