BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten Ali İsmail Korkmaz açıklaması

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dayak yiyerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın dövülme görüntüleriyle ilgili iddialara emniyet yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Emniyet Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Eskişehir'de darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen güvenlik kamerası görüntülerinin, herhangi bir tespit ve işlem yapılmadan adli makamlara teslim edildiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, bir gazetede "İşte Ali İsmail Korkmaz'a İlk Darbe" başlığıyla verilen haberdeki, "Polisin silinmiş olay görüntüleri için kurtarılamaz raporu verdiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Emniyet birimlerince olayla ilgili incelenen kamera kaydı ve bu konuda hazırlanan herhangi bir rapor bulunmadığı belirtilen mesajda, olay sonrası toplanan tüm görüntülerin herhangi bir tespit ve işlem yapılmadan adli makamlara teslim edildiği belirtildi.