BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'te kritik görev değişikliği

Yeni Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, yardımcılarının sorumluluk alanlarını yeniden belirledi.

Abone ol

Eskişehir Valiliği görevini yürütürken Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Kılıçlar'ın ilk icraatı, genel müdür yardımcılarının sorumluluk alanlarını yeniden belirlemek oldu.

Emniyet'teki yeni görev dağılımına göre; Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayiş, Güvenlik Kriminal Polis Laboratuvarları, Tanık Koruma, Özel Güvenlik ve yeni kurulan Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı, bundan sonra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek'e bağlı çalışacak.

Yaklaşık altı yıl KOM Daire Başkanlığı yapan Pek, geçen şubat ayında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na terfi etmişti. KOM Daire Başkanlığı sırasında başta 'Ergenekon' olmak üzere birbirinden kritik operasyonlara imza atan Pek'e, terfi ettikten sonra Emniyet'in idari ve mali işlerini yürüten dairelerinin sorumluluğu verilmişti.

Yeni görevlendirmede Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, eskiden olduğu Personel, Eğitim, Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Koruma dairelerinden sorumlu olacak. Trafik daireleriyle Havacılık Daire Başkanlığı, yine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş'a bağlı çalışacak.

Daha önce KOM'dan sorumlu olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan ise Dış İlişkiler, Yabancılar Hudut İltica, Interpol Europol Sirene ve Pasaport dairelerinden sorumlu olacak. Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık Koruma daireleri de İlhan'a bağlandı.

Osman Çapalı'nın Yalova Valiliği'ne atanmasıyla boşalan beşinci Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı koltuğu atama bekliyor. Bu koltuğa oturacak isim de İdari ve Mali İşler, İkmal ve Bakım, İnşaat Emlak, Haberleşme, Bilgi İşlem, Arşiv Dokümantasyon, Strateji Geliştirme ve Ana Komuta Kontrol dairelerinden sorumlu olacak.

Teftiş Kurulu ve Polis Akademisi başkanlıklarıyla İstihbarat ve Özel Harekat daireleri ise eskiden olduğu gibi doğrudan Emniyet Genel Müdürü'ne bağlı çalışacak.