BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,36
HABER /  DÜNYA

Emniyet o iddiayı yalanladı

İstanbul Kadıköy’de polisin attığı gazdan etkilenerek öldüğü iddia edilen gencin barda arkadaşları ile otururken fenalaşması üzerine hastane...

Abone ol

İstanbul Kadıköy’de polisin attığı gazdan etkilenerek öldüğü iddia edilen gencin barda arkadaşları ile otururken fenalaşması üzerine hastaneye kaldırıldığı görüntüler basına dağıtıldı. Emniyet, iddia edildiği gibi gencin öldüğü gece Kadıköy’de herhangi bir şekilde gaz sıkılmadığını açıkladı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı sosyal paylaşım sitelerinde “gazdan öldüğü’’iddia edilen Serdar Kadakal’ın ölümü ile ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yatı. Yapılan açıklamada, “Kadakal’ın polis müdahalesinde kullanılan gazdan etkilenmesi sonrası vefat ettiği şeklinde provakatif içerikli haberler yapılması üzerine açıklama yapılma ihtiyacı görülmüştür” denildi.

’’GAZ KULLANILMADI’’
Kadıköy ilçesinde 13 Eylül Cuma günü Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan uygulamalarda hiçbir yerde gaz kullanılmadığı ve gaz kullanılmasını gerektirecek herhangi bir olay da yaşanmadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Serdar Kadakal’ın işyeri ve yakın çevresi Kadakal’ın ‘1996 yılında kalp kapakçığının değiştiği, halen kalp pili kullandığı, alkol ve sigara kullanması yasak olmasına rağmen alkol ve sigara kullandığı, kullanması gereken ilaçları düzenli olarak kullanmadığı, bu konuda eşinin kendisini sürekli uyardığı, vefat ettiği gün bulunduğu yerde herhangi bir polis müdahalesinin de olmadığı’ şeklinde beyanlarda bulunmuşlardır.’’

RESMİ AÇIKLAMA OTOPSİDEN SONRA
Serdar Kadakal’ın herhangi bir polis müdahalesine maruz kalmadığı halde ölüm şeklinin çarpıtılarak halkı kışkırtmaya yönelik sosyal medya üzerinden farklı şekilde haber yapılmasının şaşkınlıkla izlendiği belirtilen açıklamada, otopsi işlemlerinin halen devam ettiği, resmi açıklamanın otopsi işlemlerinin ardından yapılacağı ifade edildi.

GÖRÜNTÜLER BASINA DAĞITILDI
Emniyet Müdürlüğü, ayrıca Kadakal’ın son anlarını geçirdiği bir bardaki görüntülerini de basına dağıttı. Basına dağıtılan görüntülerde Kadakal’ın barda arkadaşlarıyla oturduğu görülüyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Serdar Kadakal’ın masada baygın bir şekilde yattığını fark eden ve eşi olduğu tahmin edilen bir kadının yanına gelerek başını kaldırması yer alıyor. Kadakal’n başını masadan kaldıran kadının paniklenmesinin yansıdığı görüntülerde, daha sonra yaşanan panikle Kadakal’ın eşi olduğu tahmin edilen kadının çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılması yer alıyor.
(İHA)