BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Emlakçıların 'korsan' isyanı

Emlakçılar, TBMM'de bekliyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın yürürlüğe girmesi için siyasilere çağrıda bulundu.

Abone ol

Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, üyelerinin korsan ve kayıt dışı çalışan emlakçılar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, çözümün, bir yıldır TBMM'de bekleyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın bir an önce yürürlüğe girmesi olduğunu söyledi.

Milliyet'in haberine göre, Bodrum Emlakçılar Derneği tarafından Turgutreis Beldesi Belediye Meclis Salonu'nda ‘Kayıtdışı Emlakçılık’ konusu tartışıldı. Toplantıya, Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk ve yaklaşık 150 emlakçı katıldı.

24 korsan emlakçı

Bodrum Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Yetgin, toplantıda yaptığı konuşmada, son bir yıl içinde vergi ödememek için kayıtdışı çalışmaya başladığını belirledikleri 70 üyelerini ihraç ettiklerini, aralarında yabancıların da bulunduğu 24 korsan emlakçı hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yetgin, korsan emlakçılar nedeniyle, eğitim alan, vergisini veren sertifikalı emlakçıların da zor durumda kaldığını ifade etti. Korsan emlakçılar ve emlakçılık kisvesi altında dolandırıcılık yapan kişilerin turizm bölgelerindeki gayrimenkul satışlarında güvensizlik oluşturduğunu öne süren Ömer Yetgin, bir yıldır TBMM'de bekleyen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın, onaylanıp, bir an önce yürürlüğe girmesiyle korsan emlekçıların önüne geçilebileceğini söyledi.

5 kat fazla korsan var

Resmi olanların dışında, dört, beş misli kaçak ve kayıt dışı çalışan emlakçı olduğunu ileri süren Yetgin, “Farklı iş kollarında hizmet veren birçok kişi aynı zamanda emlakçılık da yapıyor. Bunun sonucu olarak da Bodrum Adliyesi'nde, binlerce alım- satımda yaşanan usulsüzlük ve mağduriyetler nedeniyle açılmış dava mevcut. Bu yaşanan sıkıntı nedeniyle emlağa yatırım yapanın canı yandığı gibi devletin de ciddi bir vergi kaybı oluyor" eleştirisinde bulundu.