BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Emin Şirin şimdi daha da Şirin!

Mumcu hakkında birkaç ay önce"Hiç müspet düşünmeyen" Emin Şirin, yeni liderini 'koltuk meraklısı' olmakla suçlamıştı. Peki ne değişti, Şirin neden karar değiştirdi?

Abone ol

Star yazarı Hadi Özışık'ın 4 Nisan 2005 tarihli yazısına itiraz etmişti Emin Şirin. Hem de "TMSF gazetecisi Hadi'ye" sözleriyle...

Önce Hadi Özışık'ın yazısını hatırlayalım:

Şu Şirin politikacı Emin Bey'in politikadan çektiğini hiç kimse çekmedi. AKP'den ayrıldı, DYP'nin kapısını çaldı, içeri alınmadı. ANAP liderliği için güçlü aday olarak Gürtuna'nın adı geçince, Ağar'a mektup yazarak rest çekerek, ANAP'a gidebileceğinin işaretini verdi.
ANAP'lılar Erkan Mumcu da karar kılınca, yeniden kaleme kağıda sarıldı:
-Partinize girmeye hazırım efendim!
Mumcu bir karar almıştı oysa:
-Emin Şirin ve Göksal Küçükali'ye bu partide yer yok.
Üzgünüm Emin Bey, yine partisiz kaldınız. Ama üzülmeyin bağımsızlık size yakışıyor!”

Şimdi de Emin Şirin'in aynı tarihte verdiği cevabı okuyalım:


"Ben Erkan Mumcu’ya ve ANAP’tan herhangi bir kimseye “Partinize girmeye hazırım efendim” şeklinde bir yazı yazmadım, bir konuşma yapmadım, bir haber yollamadım. Bilakis, Erkan Mumcu hakkında hiç müspet bir kanaatim de yok. Benim 19 ay evvel AK Parti’den istifa ederken söylediklerimi, 19 ay gecikerek konuşmasının sebebi bir idrak gecikmesi mi, yoksa koltuk merakı mı bilemiyorum. Mumcu’nun siyasi kariyerini de tasvip ettiğimi söyleyemem. 


Aradan aylar geçti, Emin Şirin'le ilgili gelen son haber ANAVATAN'a katılacağı yönünde. İşte o haber:

-EMİN ŞİRİN ANAVATAN'A KATILIYOR
           

AK Parti’den ilk ayrılan milletvekili olan İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin, Erkan Mumcu’nun partiye yaptığı daveti kabul ederek, ANAVATAN’a katılmaya karar verdi. Şirin’in katılımıyla ANAVATAN’ın TBMM’deki sandalye sayısı 15’e çıkacak.

Şirin, "ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Sayın Erkan Mumcu’nun partisi adına yaptığı davetini kabul ettim. Meclis’in açılışından evvel resmi girişimi yapacağım. Erkan Beyin beni davet etmesi bile yeni bir siyaset anlayışının, milli dürüst ve aktif bir duruşun ve özgüveninin ifadesidir" şeklinde konuştu.

3 Kasım’da AKP’den İstanbul Milletvekili seçilen Emin Şirin, seçimden kısa bir süre sonra partisinden istifa ederek bağımsızlığı tercih etmişti. Kısa bir süre LDP Genrel Başkanlığı da yapan Şirin’in ANAVATAN’a katılmasıyla birlikte TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle olacak:

"Adalet Ve Kalkınma Partisi: 355, Cumhuriyet Halk Partisi: 158, Anavatan Partisi: 15, Bağımsız Milletvekili: 9, Doğru Yol Partisi: 4, Sosyaldemokrat Halk Partisi: 4, Halkın Yükselişi Partisi: 1, Toplam: 546"
YORUM SİZİN