BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Emin Çölaşan'ı dekontlarla vurdu

28 Şubat döneminde Emin Çölaşan, şantaj yaparak medya patronlarından yüklü miktarda para mı kazandı?

Abone ol

Akşam yazarı Nagehan Alçı 28 Şubat'ta askerlerin en favori yazarı Emin Çölaşan'ı yazmaya devam ediyor. Sözcü yazarı hakkında ağır iddiaları taşıyan Alçı, Çölaşan'ın şantaj yaparak medya patronlarından para sızdırdığını iddia etti.

"400 BİN DOLAR CUKKALIYOR"

Kendisine yazdığı cevaba karşılık verdiği yazıda Alçı, o şantajları sıralıyor. Söze ilk olarak Korkmaz Yiğit ile başlıyor:

(...)1998'de Korkmaz Yiğit, Milliyet'i aldığında, Çölaşan kaynaklı bir dedikodu çıkıyor medya piyasasında: 'Çölaşan, Yiğit'le anlaşmış, oraya geçecekmiş.' Bunun Türkçesi, 'Bana şu kadar para vermezsen gider Korkmaz Yiğit'in adamı olur, sana saldırırım'.  Doğan'la Yiğit arası soğuk savaşın olduğu puslu dönemden istifade ediyor kısacası. Sonuçta 'başarı'ya da ulaşıyor, Aydın Doğan'dan 400 bin dolar 'cukka'lıyor. İsterse dekontları yayınlayayım."

DEKONTLAR YALAN SÖYLEMEZ

Şantaj taktikleri burada da bitmediğini savunan Alçı, yazarın Doğan-Uzan rekabetinden nasıl yararlandığını anlatıyor:

(...)Çölaşan'ın. 1999'da Uzan-Doğan kavgasının kızıştığı dönemde 'Uzan'a gider, onun adamı olurum, her gün saldırırım' mesajını yine dedikodu mekanizmasıyla patronuna yakın isimlere yayıyor. Böylece Aydın Doğan'dan tam 700 bin dolar daha 'cukka'lıyor. Ben 500 bin dolar yazmıştım, düzeltiyorum tam 700 bin dolar! Çölaşan söylesin bakalım,  bu rakamlar hayal mi? Dekontlar yalan söylemez... İşler bu kadarla da bitmiyor ama fazla yerim yok maalesef. 3 Aralık 2002 tarihi ve 300 bin dolar rakamı herhalde kendisine bir şeyler hatırlatıyordur. Yine tehditleri karşılığında aldığı para olmasın?"

KARGALAR GÜLER

Nagehan Alçı, Uzanlar aleyhine haber yapmamakla eleştirdiği Çölaşan'ın prim savunmasının yalan olduğunu işte bu sözlerle gerekçelendiriyor:

(...)Herhalde Çölaşan bu devasa rakamları 'prim' diye geçiştirebileceğini sanmıyor. Sadece şu üç olayda 1.5 milyon dolara yakın para hariçten ödenmiş. Maaşlar dışında Doğan grubu yöneticilerine ve ellerinde tutmak istedikleri yazarlara arada ödenen primler var. 50 bin, 100 bin dolarlık primler. Onlar başka, yukarıda anlattığım, tamamen 'gözdağı' yöntemiyle elde ettiği yaklaşık 1,5 milyon dolar başka... 1999'da Uzan'la Doğan kavgasının akıl almaz boyutlara dayandığı zaman Uzan'a dair tek söz etmeyen Çölaşan'a Aydın Doğan'ın gönlünden kopmuş ve 700 bin dolar ödemiş. Bu para 'tertemiz prim parası' öyle mi? Buna kargalar bile güler!

Lafı dolandırmasın. 'Her türlü yolsuzluğu cesurca yazarım' deyip de, Uzan'a dair eline gelen onlarca yolsuzluk belgesini masa altına sakladı mı, saklamadı mı?"