BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.407,74
HABER /  DÜNYA

Emenike konuştu

Fenerbahçe’nin 4 yıllığına anlaşmaya vardığı Nijeryalı oyuncu Emmanuel Emenike, " "Türkiye’den ayrılsam da Fenerbahçe her zaman kalbimdeyd...

Abone ol

Fenerbahçe’nin 4 yıllığına anlaşmaya vardığı Nijeryalı oyuncu Emmanuel Emenike, " "Türkiye’den ayrılsam da Fenerbahçe her zaman kalbimdeydim. Fenerbahçe’nin maçlarını her zaman izledim" dedi.
Emenike, kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine Rusya Ligi’nde geçirdiği iki sezonun kendisini geliştirme adına çok önemli olduğuna değinerek başlayan Emenike, "Aslında hayatımda çok şey değişti. Türkiye’den ayrıldım ve başka bir ülkedeydim. Çok farklılıklar yaşadık. Bu ligden gidip, farklı bir ligde futbol oynadım. Hayatımda çok şey değişti. Kendimi geliştirme fırsatım oldu. Bir Afrika kupası yaşadım ve en golcü oyuncu oldum. Rusya’ya gittim ve takımda iyi oynadım. Son 2 yılda Spartak Moskova’ya katkı yaptığımı düşünüyorum. Özellikle son vuruşlarla iyi olmaya çalıştım. Spartak Moskova’da kendimi iyi geliştirdiğimi düşünüyorum" dedi.

"Fenerbahçe her zaman aklımdaydı"
Rusya Ligi’nde top koşturduğu dönemde daha Fenerbahçe’nin her zaman kalbinde olduğunu da vurgulayan Nijeryalı oyuncu, "Türkiye’den ayrılsam da Fenerbahçe her zaman kalbimdeydim. Fenerbahçe’nin maçlarını her zaman izledim. Geri döndüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.

"Artık geleceğe bakmalıyız"
2 yıl önce yaşanılan süreç hakkında konuşmak istediğini dile getiren Emmamuel Emenike, "Hayatımda daha önce yaşamadığım şeyler yaşadım. Çok fazla o konuda konuşmak istemiyorum ve geçmişte kaldı. Artık geleceği konuşmalıyız" derken, ayrı geçirdiği iki sezonda en çok insanların gülümsemesini ve arkadaşlığını özlediğini de belirtti.

"Elimden gelenin fazlasını yapacağım"
Fenerbahçe forması altında şampiyonluklar ve kupalar kazanmak istediğini de söyleyen başarılı yıldız, "Çok fazla kupa ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Takımla birlikte yapmak istiyorum. Benim işim gol atmak ve bunu en iyi şekilde yapmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe kaliteli futbolculara sahip"
Takımın sahip olduğu oyuncuların hepsinin birbirinden kaliteli isimler olduğunu kaydeden Emenike, "Fenerbahçe’de önemli ve fantastik oyunculara sahip. Kuyt, Webo ve diğer oyuncular hepsi birbirinden kaliteli isimler. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde geçen sene Fenerbahçe’ye karşı oynadım. Fenerbahçe iyi bir takım ve her oyuncu belli bir kalitede" dedi.

"Türkiye Ligi’ndeki her takım kaliteli"
Spor Toto Süper Lig’deki takımları da değerlendiren Emenike, "Türkiye’de her takımın çok iyi oyuncuları var ve bu sene lig çok iyi olacak. Sonuna kadar şampiyon olmak için savaşacağız. Benim hayalim bu sene Fenerbahçe ile şampiyonluk kazanmak" diye konuştu.

"Milli takım kadrosunda yer almamak benim tercihimdi"
Nijerya Milli takımının kadrosunda yer almayışının nedenini de açıklayan başarılı futbolcu, "Bu benim tercihimdi. Onlar beni davet ettiler ama ben gitmedim. Transferimle ilgili olan durumu anlattım ve anlayışla karşıladılar" dedi.

"Sahada olduğum her dakika taraftarı mutlu edeceğim"
Son olarak Fenerbahçe taraftarından da söz eden golcü oyuncu, "Fenerbahçe taraftarı her zaman kalbimde ve aklımdaydı. Bizi ve beni desteklemeye devam etsinler. Sahaya çıktığım andan itibaren onları mutlu etmek için çok çalışacağım" diyerek sözlerini noktaladı.
(İHA)