BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  DÜNYA

Emekli öğretmen de aynı tuzağa düştü

Adana’da, telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, bu kez de emekli kadın öğretmenin 13 bin 100 TL parasını dolan...

Abone ol

Adana’da, telefonla arayıp kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, bu kez de emekli kadın öğretmenin 13 bin 100 TL parasını dolandırdı. Polis, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Emine Şerbetçi’yi (65) telefonla arayan 2 kişi, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, "Bankalardaki hesabınız bölücü terör örgütü PKK tarafından kontrol ediliyor. Hesabınızdan bu yöntemle çetelere ve PKK’ya para aktarılıyor. Biz bunu önlemek için özel olarak seçildik, operasyon yapacağız. Hesabınızdaki paraların PKK ve çetelere aktarılmaması için çekip vereceğimiz hesaba yatırmanız gerekiyor. Aksi taktirde çetelere ve PKK’ya yardım ve yataklıktan yargılanırsınız. Operasyon bittiğinde de, paranızı geri alacaksınız. Paranız devlet güvencesinde olacak. Ancak kimseye bundan bahsetmeyin, bankadaki görevlilere bile söylemeyin, yoksa operasyon çöker. Çok gizli bir iş yapıyoruz. Biz sizinle irtibata geçeceğiz" dedi.
Bunun üzerine yaşlı kadın korkarak bankaya gidip parasını çektikten sonra, verilen hesaba yatırdı. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen kendisini kimse aramadı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan kadın polisi aradı. Polis hemen harekete geçerek yatırılan hesabı kontrol edip hesabın sahibi İbrahim B. (18) ve ona yardım ettiği ileri sürülen Aytekin T. (20) ile Lami B.’yi (22) gözaltına aldı. Suçlamayı kabul etmeyen zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, ünlü diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay’da 110 bin lira parasını PKK tehdidiyle telefonda dolandırıcılık yapan şahıslara kaptırmış, günlerce televizyonlara çıkarak halkı aydınlatmak için konuşmalar yapmıştı. Bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü her gün, bu tür dolandırıcılara karşı telefonlara SMS atıyor ancak vatandaşlar yine dolandırıcıların ağına düşüyor. Yetkililer, devletin hiçbir şekilde vatandaşlardan para istemeyeceğini, böyle bir yetkisinin olmadığını, bu nedenle vatandaşların bu tür telefonlara itibar etmemesi gerektiğini bildiriyor.
(İHA)