BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  MEDYA

Elif Şafak'tan sonra Orhan Pamuk da ifşa ederse

Ahmet Hakan bugünkü yazısında yazar Elif Şafak'ın "Ben bir biseksüeldim, fakat çekindiğim için bunu açıklayamadım" açıklamasını yorumladı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Elif Şafak'ı dikkat çekme yarışında şampiyon ilan etti.Elif Şafak'ın dün basına yansıyan "biseksüel olduğumu insanların içinde konuşma cesareti gösteremediğimin farkına vardım. Çünkü karalama, alay, nefret ve damgalamaların peşimden gelmesinden korktum." itirafı gündeme bomba gibi düştü. BAZEN HOCAEFENDİ'NİN YAZARI OLUYOR
Elif Şafak'ın şok çıkışına tepki gösteren isimlerden birisi de Ahmet Hakan oldu. "Ne yapıyor, ne ediyor, her dönem dikkati çekmeyi başarıyor." dediği hedefindeki isim için köşesinde "Bazen liberal oluyor, bazen Mevlânâ deyip sema dönüyor, bazen “insanın anlam arayışı” falan diyerek ağır abla takılıyor, bazen “Hocaefendi’nin yazarı” oluyor, bazen Ermeni meselesine el atıyor, bazen eziyet çeken yazar pozları takınıyor falan..." ifadelerini kullandı.Elif Şafak'ın dikkat çekme işini güzel kıvırdığını yazan Hakan, sözü Orhan Pamuk'a getiriyor:

"Kendisini “dikkat çekme hastası” olarak takdim eden bizim Ertuğrul Özkök bile bunun yanında imam hatipli mahcubiyeti yaşıyor gibi kalır.

GÖZÜNÜ SEVEYİM YAPMA ORHAN PAMUK
ÖYLE tedirginiz ki... Ya Elif Şafak’ın yarattığı sansasyondan etkilenen Orhan Pamuk da bir ifşada bulunmaya kalkarsa... Haşdi Şabi olayı bile bu kadar tedirgin etmiyor hiçbirimizi.